Çin’in İşkence Ettiği Uygur Türklerinin Fotoğrafları Yayınlandı

featured

Çin’in Doğu Türkistan’daki Türklere yönelik baskı politikalarıyla ilgili bugüne kadar bilinmeyen ayrıntılar, BBC’nin yayınladığı binlerce yeni belge ve fotoğrafla gündem oldu. Polis bilgisayarlarının hacklenmesi sonucu elde edilen belgeler, bölgedeki birçok kişinin sadece Türk oldukları için gözaltı kamplarına yerleştirildiğini gösteriyor.

Polis bilgisayarlarının hacklenmesi sonucu elde edilen belgeler, bölgede yaşanan trajedinin boyutlarını ortaya koydu. İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, Sincan’daki “yeniden eğitim kampları” ve resmi hapishanelerle ilgili bilinmeyen ayrıntıları içeren belgeleri aylarca inceledikten sonra yayınladı.

Yeniden eğitim kampına götürülen 50 yaşındaki Havvagül Tevekkül.

Kamptaki esir Uygurlara ait 5 binden fazla fotoğraf ve bilgi de yayınlandı. Birçok kişinin sadece Müslüman oldukları için ya da Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkeleri ziyaret ettikleri için gözaltı kamplarına yerleştirildiği belirtildi.

Karar’dan Takdir Toplayan Kapak

Karar Gazetesi bugünkü sayısında BBC’nin yayınladığı fotoğrafları kapağına tam sayfa taşıdı.  Karar’ın bu davranışı vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, gazetenin birçok bayiideki nüshalarının tükendiği öğrenildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çin’in İşkence Ettiği Uygur Türklerinin Fotoğrafları Yayınlandı