Gırgıriye nerede çekildi? Filminin oyuncuları ve konusu – 1981

featured

Gırgıriye nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. 1981 tarihinde vizyona giren Array türünde olan Gırgıriye nerede çekildi, Gırgıriye filmi oyuncuları kimler, Gırgıriye nerede çekilmiştir, Gırgıriye filmi konusu ne? İşte Gırgıriye hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Gırgıriye filmi oyuncuları

Kartal Tibet yönetmenliğinde çekilen Gırgıriye filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Gülşen Bubikoğlu, Adile Naşit, Müjdat Gezen, Ayşen Gruda…

Gırgıriye konusu

Gırgıriye konusu Sulukule’de bir türlü geçinemeyen, her günü kavgayla geçen iki aile. Bayram ve Güllüye birbirlerini çok severler. Hatta Bayram’ın kızkardeşi Sevim ve Güllüye’nin dayısı Bekir de sevgilidirler. Ama Güllüye’nin annesi Sabahat ve Bayram’ın babası Emin gençken birbirlerine âşıklardır fakat sonra kıskançlık yüzünden birbirine küsmüşlerdir. Bu yüzden de iki çiftin evlenmesine izin vermezler. Çalgıcılık yapan iki aile, sürekli müşteriler yüzünden kapışırlar; fakat kavgaları hiç uzun sürmez, müzik duydular mı oynamaya başlarlar. Güllüye’yi çok beğenen bir gazino sahibi onu assolist yapar, buna karşılık Bayram da rakip gazinoda çıkmaya başlar. Bakalım iki çiftin yüzü gülecek midir?Gırgıriye serisi çıktığı andan itibaren çok sevilmiş ve ünlenmişti. Serinin ikinci filmi olan bu filmden sonra iki film daha yapılmış ve seri dört filmle tamamlanmıştır.

Sulukule’de yaşam… Bir yanda Güllüye, annesi Sabahat (Perran Kutman) ve dayısı Bekir (Şemsi İnkaya). Diğer yanda Bayram (Müjdat Gezen), babası Emin (Münir Özkul), kızkardeşi Sevim (Ayşen Gruda) ve halası (Adile Naşit). Güllüye Bayram’ın, Sevim de Bekir’in sevgilisidir, ama Emin ile Sabahat’ın ezeli düşmanlığı evlenmelerine engeldir. Aslında birbirlerine aşık olan Emin ve Sabahat yıllar önce tam evlenecekken, Emin’i başka kadınla görüp, inat için başka adamla evlenen Sabahat’a Emin’in kızması; giderek ortaya iki düşman aile çıkartmıştır. Sulukule’ye gelen müşterileri paylaşamaz, sürekli kavga ederler. Güllüye ve Bayram evlenmeye iyice kararlıdır.

Ama ünlü gazinocu Sabri’nin Güllüye’yi assolist yapması bunun gerçekleşmesini önler. Karşılık alamasa da Sabri Güllüye’ye aşık olmuştur. Sulukule’de çekilen televizyon programında çok beğenilen Bayram’ı da rakip gazinocu sahneye çıkarır. Bayram para kazanıp Güllüye’den öc almak için, kadın kılığına girip şarkılar söyleyerek ünlü olur. Bu durumlara üzülen Bayram’ın halası ikisine de diğerinin ölümcül hasta olduğunu söyleyip buluşmalarını sağlar. Sabahat ve Emin de aynı oyunla barıştırılır. Sonunda Güllüye Bayram’la, Emin Sabahat’la, Bekir Sevim’le evlenir. Gazinocu Sabri’nin baskını ise onu ve adamlarını polisin tutuklaması ile sonuçlanır. Sulukule’ye müzik, şamata, şenlik ve mutluluk yeniden gelmiştir…

Filmdeki karakterler

OyuncuKarakter
Müjdat GezenBayram
Gülşen BubikoğluGüllüye
Adile NaşitZekiye Hala
Münir ÖzkulEmin
Perran KutmanSabahat
Ayşen GrudaSevim
Sümer TilmaçGazinocu Sabri
Şemsi İnkayaBekir
Gırgıriye filmi nerede çekildi?
Gırgıriye nerede çekildi

Gırgıriye filmi için sözlükte neler dediler?

binbir sevinçle açarsınız çocukluğunuz nostaljik eğlencesini jenerik akmaya başlar oynak şarkısıyla beraber ve birden gözünüze bir isim takılır. öyle bir isimdir ki gözlerinizde yaş boğazınızda bir hıçkırık durdurur sadece ismi seyredersiniz. babanızın ismidir o. yönetmen yardımcısı olarak imza attığı sayısız filmden biridir.ama artık bak neyi izliyorum diye arayacak bir babanız bile kalmamıştır.

gecinemeyen ama aslinda birbirini seven fertlere sahip iki cingene ailesinin maceralarini anlatan bir filmdir. gulsen bubikoglu’nun guzelligi bir sekilde surekli baslarina bela olur, hep onun pesine dusen kotu adamlarla basetmeye calisirlar.

Gırgıriye nerede çekildi

1981 yılında başlayan Gırgıriye serisi 1984’e kadar devam etti. Serinin son filmi Gırgıriyede Büyük Seçim olmuştur. Serinin tamamında Müjdat Gezen, Gülşen Bubikoğlu, Perran Kutman, Şemsi İnkaya, Ayşen Gruda, Şemsi İnkaya yer almıştır. Bazı filmlerde Şener Şen, Öztürk Serengil gibi usta isimlerde film kadrosunda yer almıştır. Gırgıriye serisini Türk Sineması’na Erler film, Türker İnanoğlu armağan etmiştir.

Filmde roman ailelerin tatlı kavgaları ve bol müzik kullanıldı. Serinin neredeyse tamamı İstanbul’da çekildi. Gırgıriye filminde Sultan Ahmet Meydanı, Üsküdar-Harem sahil yolu sembolik ve kolay bilinen yerler arasında. Bayram ile Güllü’nün deniz kenarında konuştukları sahneler ise Haliç’in Balat tarafında çekildiği bilinmekte. Filmdeki roman mahallesinin ise yakın zamanda kentsel dönüşüme uğrayan Sulukule ve civarı olduğu düşünülmekte. Ancak buradaki bir çok mekanın, zamana ve inşaat hırsına yenik düştüğü için bulunması mümkün değil.

Gırgıriye serisinin neşe veren şarkılarını aşağıdan dinleyebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gırgıriye nerede çekildi? Filminin oyuncuları ve konusu – 1981