İsveçli Giyim Markası H&M, Çinli Şirketle Olan Sözleşmesini Feshetti

featured

İsveç merkezli giyim firması H&M, Uygur Türklerinin zorunlu çalıştırılması nedeniyle Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nden pamuk tedarik etmeyeceğini duyurdu.

Doğu Türkistan’da Uygur Türklerinin hedef alan sistemli baskılar bir kere daha gündeme geldi. Çin’deki ceza kampından yeni kurtulan ve güvenliği için kimliğini gizleyen bir tanık, baskıcı Çin idaresinin ihlallerini dile getirdi.

Zorla Kamplarda Tutuluyorlar

Kötü şartlar altında 3 yıl ceza kampında kaldıktan sonra, sağlık nedeniyle bir yıl tıbbi bakım için gözetim altında kalma sözleşmesiyle izin alabildiğini söyleyen tanık, kendi imkanlarıyla tedavi gördüğünü söyledi.

Çin Komünist Partisinin halkı kandırarak keyfi suçlamalarla tutukladığını ifade eden tanık, 2014 yılında Çinli yetkililerin “kara nüfus” olarak nitelendirdikleri nüfus kaydı olmayanlara nüfus kağıdı verileceğini söyleyerek milyonlarca insanı nüfusa aldığını belirtti.

Akabinde “planlı doğum” bahanesiyle halkın doğum kontrolü yasağını ihlal etmek suçlamasıyla ceza kamplarına atılmaya başladığını aktardı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsveçli Giyim Markası H&M, Çinli Şirketle Olan Sözleşmesini Feshetti