Kırgızistan arama-kurtarma ekibi döndü

featured

Kırgızistan arama-kurtarma ekibi döndü. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden dolayı arama kurtarma çalışmalarına katılan Kırgazistan arama kurtarma ekibiTürkiye’den alkışlarla ülkesine döndü.

Manas Havalimanı’nda gerçekleşen törende ise, Kırgız ve Türk bayrakları ile arama kurtarma ekibinin meslektaşları tarafından “Memleketinize hoş geldiniz”, “Vatanın çocuklarına alkış” yazılı afişler açıldı.

“Biz kardeş halk olarak elimizden gelen yardım elimizi uzattık”

Acil Durumlar Bakanı Ajikeyev, “Bugün biz ağır görevden dönen arama kurtarma ekibini karşılıyoruz. Türkiye’de meydana gelen depremler bizim kardeş halkımıza büyük ve ağır etki yaptı. Biz kardeş halk olarak elimizden gelen yardım elimizi uzattık.” dedi.

Ajikeyev, bir yıl önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, “Görüşmede biz uluslararası arama kurtarma ekibini kurmayı hedefledik. Türkiye’den gönderilen Türk arama kurtarma eğitmen ekibi, Kırgız meslektaşlarına seminer verdi. Sayın Bakan Süleyman Soylu’nun desteği ile Kırgız arama kurtarma ekibi güçlendirildi ve biz de arama kurtarmada kullanılan köpekleri yetiştirme birimini canlandırdık.” diye konuştu.

Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarında yer alan ekip üyelerini tebrik eden Ajikeyev, 8 kişiyi enkaz altından çıkardıkları ve 198 cenazeye ulaştıkları bilgisini paylaştı.

Doğan da Kırgızistan’ın, üzücü deprem felaketi sonrasında yardıma koşan ilk ülkelerden olduğunu belirterek, “Hayatlarınızı tehlikeye atarak canlar kurtardınız. Depremzedelerin yardımına koştunuz. Kardeşliğimizin kuvvetlenmesi ve daha da güçlenmesi için Türkiye’de Türk kardeşlerinizin yanında oldunuz. Bunu hiçbir zaman unutmayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkı adına hepinize şükranlarımızı bildiriyoruz. Türkiye ile Kırgızistan’ın kardeşliği daim olsun.” ifadelerini kullandı.

Kırgız kurtarma ekibinden Mirza Kabılbekov, “Aralıksız arama kurtarma faaliyetlerine katıldık. Kahramanmaraş halkına çok teşekkür ediyorum. Onlar bizi çok güzel kabul etti.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırgızistan arama-kurtarma ekibi döndü