Meyvelerin Kalorileri

featured

Meyvelerin Kalorileri

 

Meyve  yemek, işlenmiş yiyeceklerden uzak durmanıza yardımcı olur çünkü meyvelerde doğal olan yağlar, vitaminler ve mineraller bulunur. Meyve tüketmek kişiyi hastalıktan korur. Aşağıda bazı meyvelerin kalorileri ortalama olarak belirtilmiştir:

 

  • Karpuz: 46 (152 gr)
  • Çilek: 49 (152 gr)
  • Erik: 30 (66 gr)
  • Portakal: 45 (bir adet)
  • Şeftali: 59 (bir adet)
  • Mango: 201 (bir adet)
  • Elma: 95 (bir orta boy elma)
  • Kayısı: 17 (bir şeftali)

 

Peki, meyvelerin bize sağladığı faydalar nelerdir?

 

  1. Hastalık Gelişme Riskini Azaltır

Meyve, kan basıncınızı kontrol etmekle kalmaz aynı zamanda bazı kanser türlerinin gelişimini yavaşlatır. Meyve tüketimini diyetinize ekleyerek birçok hastalıktan uzak durmayı sağlayabilirsiniz.

 

  1. Güçlendirir

Genel sağlıklı bir diyetin parçası olarak, meyve kemiklerinizi ve kaslarınızı daha güçlü hale getirmeye yardımcı olabilir. Avokadolar güçlü kemikler için harika besinlerdir. Meyvelerin içinde bulunan çeşitli vitaminler vücudunuzun direncini artırmasına katkı sağlar.

 

  1. Enerji verir

Meyve kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olur bu yüzden kan şekeri düştüğünde, meyve yiyerek vücudunuza enerji sağlayabilirsiniz. Hazır gıdalarda bulunan işlenmiş şekerler, vücuda çok daha fazla zarar verirken, düşük şeker oranına sahip meyveler vücut için iyi enerji kaynaklarındandır.

 

  1. Vücuda vitamin ve mineral sağlar

Vücudumuzun sağlıklı kalmasını sürdürebilmemiz için çeşitli vitamin ve mineral almamız gerekir. Kalsiyum ve potasyum gibi besinlerden bazıları, hayatta kalmamız için gereklidir. Örneğin, kalplerimizin damarlarımıza kan pompalamasını sürdürmesi için hem sodyum hem de potasyum gerekir. Avokadolar, incir, şeftali ve kivi gibi meyveler vücudumuz için zengin potasyum kaynaklarındandır. Hemen hemen tüm vitaminler meyvelerde bulunabilir. Aynısı mineraller için de geçerlidir. Demir vücudumuzda en çok ihtiyaç duyduğumuz minerallerin başında gelir ve narenciye meyveleri bu mineralin harika bir kaynağıdır.

 

“Önce sen’le yazılıyor; senin, sevdiklerinin ve geleceğin öyküsü!” diyerek başladığı yolculuğunda, efsanelere konu olan yerlerden, ağaçların gizemli şarkılarına kadar ilgi çekici konulara değinen bazen vitamin içeren besinler gibi sağlıklı yaşam ile ilgili ipuçları veren bazen de hayatımız da iz bırakanların iç dünyasını keşfeden Çünkü Başka Sen Yok Blogu’nu takip etmek için linki tıklayabilirsiniz.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meyvelerin Kalorileri