Mustafa Erol’u Şehit Eden İsim Büyükelçi Oldu

featured

Mustafa Erol’u şehit eden Ozan Ceyhun’un büyükelçi olarak atandığı açıklandı. Ozan Ceyhun’un 1 Mart 1977’de İstanbul’daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nu bombalayıp, Mustafa Erol’u şehit etmişti. CiddiGazete’de yer alan habere göre Ozan Ceyhun, Erdoğan tarafından Viyana Büyükelçiliği’ne atandı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı

Hakkında yakalama kararı olan Dev-Yol terör örgütü üyesi Ozan Ceyhun, Avusturya’da bir süre kaldıktan sonra Almanya’ya geçti.

Kırmızı Bültenle Aranıyordu
Ozan Ceyhun, 1992 yılında kendi isteğiyle Türk vatandaşlığından çıkarak Alman vatandaşlığına geçti. 1998 yılında Avrupa Parlamentosu’nda milletvekili olarak görev yaptığı sırada, Türkiye’nin başvurusu üzerine, “kırmızı bülten”le aranmaya başlandı. Ceyhun 2000 yılında, idamla yargılandığı davadan beraat etti!

Şehit Naaşı Battaniye İle Taşınmıştı
Olayda şehit olan Mustafa Erol’un naaşı, para bulunamadığı için memleketine tabutta değil, yoğun kar yağışı altında battaniyeye sarılarak götürüldü.

Ermeni Tasarısının Mimarı
Ozan Ceyhun, 1986 yılında Alman Yeşiller Partisi’ne üye oldu. 1992 ve 1998 yılları arasında Hessen Sosyal İşler Bakanlığı’nda çalıştı. 1998 ile 2000 yılları arasında Avrupa Parlamentosu’nda görev aldı. Yeşiller Partisi milletvekiliyken, 1915 olaylarını soykırım kabul eden “Ermeni tasarısı”nı hazırladı. Ayrıca, merhum Necmettin Erbakan’ın kurucusu olduğu Milli Gençlik Vakfı’nın Almanya’da “terör örgütleri” listesine alınması için Alman parlamentosuna kanun teklifi sundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mustafa Erol’u Şehit Eden İsim Büyükelçi Oldu