Söylesem tesiri yok…

featured

Geçen günlerde ülkemizdeki siyasi partilere bakayım dedim. Maşallah! 87 siyasi partimiz var. İçerisinde Türkçü, Milliyetçi olduklarını beyan eden, açıklayanlar da var. Tüzüklerini, parti programlarını merak edip okuyayım dedim. 24 Kasım 2011’de kurulan Milliyetçi Türkiye Partisi’nin tüzüğünü ardından, 2 Temmuz 2014’de kurulan Turan Hareketi Partisi’nin tüzüğünü okudum. İki partinin tüzüğü de MHP tüzüğünden alıntılanarak hazırlanmış. Turan Hareketi partisinin Yargıtay tarafından onaylanan tüzüğünde sona geldiğimde karşılaştığım mantıksal hatalara ise inanamadım. Parti tüzüğünün 119. maddesi birebir MHP tüzüğünden alınmış, o kadar ki Milliyetçi Hareket Partisi ifadesi silinmemiş bile. 120. madde de pek farklı değil 2014’de kurulan partinin tüzüğünde 8 Kasım 2009 tarihinde toplanan 9’uncu Olağan Büyük Kongre ifadesi yer alıyor. İnanmayanlar https://www.yargitaycb.gov.tr/sayfa/siyasi-partiler-ve-tuzukler/1093 bağlantısından okuyabilir.

Beyler ülkeyi yönetmeye talipsiniz. Bari biraz yaptığınız işe dikkat edin, alıntı yapıyorsunuz. Bari imzalamadan bir okuyun. Şimdi kendini Türkçü olarak gören birisi olarak tüzüğünü hazırlayamayan bir partiye nasıl oy vereyim? Başka okuyan bir Türkçü size nasıl oy versin? Bizi nasıl razı edeceksiniz?

Televizyon Rezaleti

Televizyonlarda evlilik programı rezaletinden sonra şimdi de dramatik olayları konu alan programlar yer almaya başladı. Bundan birkaç hafta önce tecavüze uğrayan bir kızımıza canlı yayında pişkin pişkin sorulan soruları hemşehrim Harun Çelik ağabey, yayınladığı bir videoyla yerden yere vurmuştu. Çokta izlenmişti. İyi ki izlenmiş, iyi ki Harun ağabey konuşmuş. Geçtiğimiz haftada Yoğurtçu Bayram olayı türemiş, ulusal haber sitelerinde manşette, maskeli bir adam, başıörtülü bir kadıncağız. Konusunu bilmiyorum. Kadının evlilik dışı ilişkisi olmuş bu adamla, sonrasında kızı olmuş. Kızımız 14 yaşında, annesi ekranlarda evlilik dışı ilişkisini anlatıyor. Spiker soruyor, soruyor. Utanmasa halvet anlarını anlatmasını isteyecek. Yuh, kardeşim yuh! Bu televizyonu aileler izliyor, çocuklar izliyor. Konuşan kadıncağızın komşuları, arkadaşları, akrabaları; kızının arkadaşları izliyor. Bu psikolojik bunalımı nasıl geçireceksiniz? Nasıl üzerine atılan bu lekeyi temizleyeceksiniz.

Bizlerin derhal evlilik rezaletlerine karşı sosyal medyadan başlayan imza kampanyalarını bir daha başlatarak bu rezil programları televizyon ekranlarından kaldırılmasını sağlamamız gerekiyor. Zaten yozlaşmış, kokmaya başlamış toplumsal ahlağımızı çöp olmadan bunlardan ayıklamamız gerekiyor.

Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil dedim. Ben susmadım, siz de susmayın.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Söylesem tesiri yok…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.