• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

10 yıl boyunca çocuğu istismar eden üvey baba hakkında karar

10 yıl boyunca çocuğu istismar eden üvey baba hakkında karar

Olayın mağduru H.D.’nin 2020 yılında yaptığı bir şikayette, üvey babasının onu yaklaşık 10 yıldır istismar ettiğini iddia etti. H.D., anne ve babasının ayrıldığını ve annesinin işe giderken, kendisini bakması için Arife Pulat’a bıraktığını söyledi. Mağdur H.D., bu dönemde Arife Pulat ile birlikte yaşayan Yılmaz Kuyugöz’ün kendisini istismar ettiğini söyledi.

H.D., annesinin bir süre sonra sanıkla evlendiğini ve birlikte Polatlı ilçesindeki bir köye taşındıklarını ve Yılmaz Kuyugöz’ün tehdit ve şantajla istismarını sürdürdüğünü söyledi. H.D., ayrıca Yılmaz Kuyugöz’ün Arife Pulat’ın 2 yeğenine ve 2 komşu çocuğuna da 10 yıl boyunca istismar ettiğini iddia etti. H.D., Arife Pulat’ın olup biten her şeyden haberdar olduğunu ve kendisini “zamanla alışırsın” dediğini de dile getirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucu, Yusuf Kuyugöz tutuklandı, Arife Pulat ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma sırasında, sanıklara ait evlerde yapılan aramalarda ele geçirilen CD’lerde, mağdurlara yönelik istismar görüntüleri ortaya çıktı. Tutuklu sanık Yusuf Kuyugöz hakkında, “zincirleme olarak çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “çocuğa karşı cinsel amaçla cebir ve tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak” gibi suçlardan 400 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Arife Pulat hakkında ise, bazı mağdurlara yönelik suçlara yardım ettiği iddiasıyla 200 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava sonucu mahkeme heyeti Kuyugöz’e 260 yıl hapis cezası verirken Pulat hakkında 9 yıl hapis cezasını verdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
10 yıl boyunca çocuğu istismar eden üvey baba hakkında karar