• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

11 Aralığın Ardından

featured

Bugün 11 Aralık, fikirlerimizin ebedî lideri aramızdan ayrılalı 42 yıl oldu. Onun yokluğu, ayrılışının acısı hâlâ içimizdeki ateşini koruyor.

Bu hafta Türkiye’nin dört bir yanında binler Atsız’ı andı. Bu anmaların başlıca merkezi Karacaahmet mezarlığı, ben de geçmişten süregelen adete uyarak burada Orkun Vakfımızın anmasında yer aldım. Geçtiğimiz dönemlerde gördüğüm nahoşluklara rastlamadığıma sevindim. Bunları tekrar anlatıp, sizlerin midesini bulandırmak istemiyorum. Bugün siyasi partilerden gelenleri görmedim. Şaşırmadım da! Onların yoğun programında buna ayıracak vakitleri bulunmuyormuş demek ki. Seçim zamanı da değil, soğuk havada ne diye gelsinler ki? Ne diye parti flamalarıyla buraya kadar yürüsünler? Zaten gelmelerini de istemiyoruz! Gelmesinler! Burada hakkını yiyemeyeceğim bir isim var. O da Erdem Karakoç, sağolsun bu yıl da kabire gelip anmasını bir menfaat beklemeden yaptı. Her sene gördüğüm, hatta ben daha anmalara katılmadan önce de gelen ender isimlerden birisidir.

Burada menfaat yok, makam ve mevkii vaadi de yok. Her ilden, ilçeden bedava otobüs kaldıran, kumanya ve cep harçlığı veren ağbabalar da yok. İnanç ve istek var. Türkçülük de bunu istemiyor mu?

Atsız’ı layığıyla ananlara selâm olsun. Atsız’ın aziz ruhu şad olsun.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
11 Aralığın Ardından

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.