14 çocuk sahibi kadın idamını bekliyor

featured

14 çocuk sahibi kadın idamını bekliyor. 15 yıldır idam edilmeyi bekleyen bir anne… Üstelik çocukları onun suçsuz olduğu konusunda ısrarcı. 2 yaşındaki kızının ölümünden sorumlu tutulan Melissa Lucio‘nun akılalmaz hayatı belgesellere bile konu oldu. Kim Kardashian başta olmak üzere birçok ünlü mahkemeye yalvardı. Melissa, 5 gün sonra öleceğini bilerek son günlerini yaşıyor.

Hürriyet gazetesi’nde yer alan haberde; 15 Şubat 2007 akşamı başlayan olaylar zinciri 27 Nisan 2022’de Meksika asıllı ABD’li Melissa Lucio’nun Idam edilmesiyle son bulacak…

Tüm dünyanın yakından takip ettiği bu Dava ve infaz edilecek idam kararı büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. Başta Kim Kardashian olmak üzere birçok ünlü Teksas mahkemesine idamın infaz edilmemesi için çağrı yaptı.

Bir yandan da Melissa Lucio’nun davası ve idam kararına kadarki süreç ve sonrasında yaşananlar belgesel haline getirildi ve başta ABD olmak üzere birçok ülkede izlenerek dikkat çekti.

Melissa Lucio, ikiz bebeklerine hamileydi. O tarihte en küçük çocuğu olan 2 yaşındaki Mariah merdivenlerden düştükten sonra bilincini kaybetmiş, kısa bir süre sonra ise ölmüştü. Polisler o gece, Lucio’nun karnı burnunda bir hamile olmasını umursamadan kadını 6 saatten fazla sorguladı. ‘Reid’ tekniği adı verilen ve birçok yanlış mahkûmiyet kararına yol açan bir tekniği kullanan polisler Melissa Lucio’nun yüzüne karşı çok yakın mesafeden bağırarak ve ölen çocuğunun fotoğraflarına bakmaya zorlayarak ifade almaya çalışıyorlardı.

Polis, kadına ellerinde tüm delillerin mevcut olduğunu ve kendisini çocuğun ölümünden mahkûm edeceklerini söylediler. Sonrasında taktik değiştiren polis Melissa Lucio’ya suçunu itiraf ederse ona iyi davranılacağını ve alınacak kararların hafifleyeceğini söyledi.

Bu zorlu sorgu süreci tam da polisin istediği gibi sonuçlandı. Öz evladını kaybetmenin acısıyla yıkılan kadın neredeyse 100 kez masum olduğunu iddia ettikten sonra ‘çözüldü’ ve “Evet bu ölümden ben sorumlu olabilirim” diye mırıldandı…

Bu sözler mahkemenin gidişatından en kritik rolü oynayan faktör oldu. Jüri kanını bu itirafı göz önünde bulundurarak suçlu buldu ve ardından da idam kararı geldi. Melissa Lucio 5 gün sonra (27 Nisan) idam edilecek.

Daha fazla haber için: www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
14 çocuk sahibi kadın idamını bekliyor