1,5 Porsiyon Şeriat

featured

Bu topluluğa ne oluyor ki neredeyse hiçbir sözü anlamıyorlar!” (Nisa 4/78)

Geçtiğimiz aylarda internette bir haber görmüş ve şok olmuştum. Cumhuriyetin ilk yıllarından beridir pek çok sorunu ve siyasi yozlaşmayı doğuran şeriatçı kesim, Necmettin Erbakan hareketiyle siyasette kazandığı hızı Recep Tayyip Erdoğan ile sessizce sürdürmekte olduğunu bir kez daha hatırlattı. Haber şuydu ki Din İşleri Subayı adı verilen bir rütbe icat edilmiş, ilk işe alımlar da törenle gerçekleşmişti.

Problem şu ki laik bir devlette nasıl böyle bir şey yapılabiliyor? Bu soruyu es geçecek olsak bu sefer de başka gayrimüslimleri motive edecek kimseler de mi alınacak orduya bu rütbe adı altında? Saçmalığın daniskası!

Yine bunu geçecek olursak İslam felsefesini araştırmayı ve okumayı seven bir kimse olarak eleştirilerim de bu görüşün yozlaşmış ve sapkın olduğu yönündedir. Mezhepleri kabul eden kimsenin, İslam dinine mensup kimselerin kendi kabul ettiği doğrular üzerinde yaşayabileceğini bilmesi gerekir ama ortada bu yok. Öyle ki mezhep gereksinimlerinden birisi ” Herhangi bir kadın/erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak” şeklinde, bu bakış açısından bakarsak Şeyh İsmail Maşuki gibi fazla aykırı görüşleri ve tartışmaları baştan eliyorlar!

Musibetlerin başımıza gelme sebebi girişte ki alıntımdan anlaşılacağı gibi kendi hatalarımızdan kaynaklanmakta. Bu gerek bireysel kişiliğimiz gerek toplumsal bütünümüz olabilir, anlayış ve eylemlerimizi düz çizgiye koymadıktan sonra simetri tabi yerine oturmaz…

Daha fazla haber için: www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
1,5 Porsiyon Şeriat