15 Temmuz’un Kahraman Şehidi: Ömer Halisdemir

featured

Fethullahçı teröristlerin 15 Temmuz tarihinde giriştiği darbe girişimindeki, en önemli hedeflerden birisi Özel Kuvvetler Komutanlığı idi. FETÖcü teröristler, ÖKK’yı ele geçirerek darbenin yönetim merkezi yapmak istiyordu. Bunun için Semih Terzi’yi, görevlendirdiler.

Semih Terzi ve emrindeki askerler ile ÖKK’yı ele geçirmeye geldi. Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’dan aldığı emir üzerine Terzi’yi göğsünden vurarak öldürdü. Bunun üzerine Terzi’nin korumalarından Binbaşı Fatih Şahin ve Üsteğmen Mihrali Atmaca da otuz kurşunla Halisdemir’i şehit etti. Daha sonra ise darbe yanlısı astsubaylar Nedim Şahin ve Gökmen Ata ölü ele geçirilmiş; diğer 36 asker ise teslim alınarak Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanmıştır.

Baş Üstüne Komutanım
15 Temmuz gecesi, Halisdemir’in telefonu çalar. Telefonun ucundaki isim komutanı Zekai Aksakallı‘dır. Aksakallı, darbe girişiminden bahseder ve Terzi’nin ÖKK’yı ele geçirmeye geleceğini ve onu öldürmesini ister. Konuşma şöyledir;

Aksakallı: “Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şahadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et!”

Halisdemir: “Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin.”

Ömer Halisdemir Kimdir?
Ömer Halisdemir, 20 Şubat 1974 tarihinde Niğde’nin Bor ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yedi çocuklu bir aileden gelen Halisdemir, Bor ilçesinin Çukurkuyu beldesinde çocukluğunu geçirdi. Okul sonralarında çobanlık yapan Halisdemir, 1999 yılında Piyade Astsubay olarak Türk Silahı Kuvvetlerine katıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içinde ve dışında olmak üzere çeşitli askeri görevlerde bulundu. Ömer Halisdemir, evli ve iki çocuk babasıydı.

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın emrine, sonunda şehadet olduğunu bilerek itaat etti. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük rol oynayan Kahraman Halisdemir, olay yerinde darbeci askerler tarafından defalarca kurşunlanarak şehit edildi.

Ömer Halisdemir’in kabri Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindedir. Şehir dışından kabrine gitmek isteyenlere ilçe ve belde sakinleri yardımcı olmaktadır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
15 Temmuz’un Kahraman Şehidi: Ömer Halisdemir