2.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Ödülleri

featured

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen “2. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali”nin ödülleri verildi.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesindeki Cemil Bilsel Konferans Salonunda düzenlenen gala ve ödül törenine çok sayıda davetli katıldı.

“Profesyonel” ve “Öğrenci Filmleri” olmak üzere iki kategoride gerçekleşen festivalin jüri başkanlığını Hocakulu Narlıyev üstlendi.

Festivale, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran, Kosova, Rusya, Tataristan, Yakutistan, Başkurdistan, Hakasya, Çuvaşistan, Kabardey Balkar, Gagavuzya ve Irak Kerkük’ten başvuru geldi.

Etkinlik, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, TRT, İBB Kültür AŞ ve İstanbul Üniversitesinin katkılarıyla gerçekleştirildi.

“Profesyonel” kategorinin birincilik ödülünü, Türkmenistan’dan katılan Aina Meredova kazandı.

Kırgızistan’dan “Word Remained From Forefathers” filmiyle ikincilik ödülünü  Moldoseyit Nambetakonuv kazandı.

Sıraç Türkmenlerinin hikayesini “Sıraç” adlı belgeselde ele alan Gülşan Saru da üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Öğrenci kategorisinde yarışan Kırgızistanlı genç yönetmen Kasiet Kubanıçbek “Oymok” ile birinci, Anıl Bayrak ve Fatema Khawari “Kaset” filmiyle ikinci, Kırgızistanlı yönetmen Ayzada Aliyeva ise “Derviş” filmiyle üçüncülüğe layık görüldü.

Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Türkmenistanlı yönetmen, senarist ve oyuncu Hocakulu Narlıyev’e verildi.

Azerbaycanlı yönetmen, senaryo yazarı, oyuncu Tevfik İsmailov anısına verilen “Tevfik İsmailov Özel Ödülü”, “7 Kız Tiyatrosu” filmine imza atan Başkurdistanlı yönetmen Kristen Gainet’in oldu.

Türk Dünyası Özel ödülü, “Genç Pehlivanlar” filmiyle Mete Gümürhan’a, İpekyolu Özel Ödüllü “Kaderine Terk Edilenler” filmiyle Kerküklü yönetmen Reşad Salihi’ye, Kültür Özel Ödülü ise “Yörük Ali” filmiyle Özlem Balcı’ya takdim edildi.

Trt Avaz

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
2.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Ödülleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.