Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 Buğday ve Arpa Fiyatlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 Buğday ve Arpa Fiyatlarını Açıkladı

Buğday ve arpa üreticileri, 2023 yılında alacakları fiyatları merakla bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Haziran Salı günü yaptığı Kabine Toplantısı’nın ardından önemli bir açıklama yaptı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) buğday ve arpa alım fiyatlarını belirlediğini duyurdu.

Buna göre, ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırılan alım fiyatlarına ek olarak, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilere buğday için ton başına bin lira, arpa için ton başına 500 lira destek verilecek.

Erdoğan, bu kararla çiftçilerin üretim maliyetlerini ve refah seviyelerini gözettiklerini belirtti. Ayrıca, üreticilerin hasat ettikleri ürünleri TMO veya özel sektöre ait lisanslı depolarda muhafaza edebileceklerini ve fiyat açıklandığında kendi tercihlerine göre satış yapabileceklerini söyledi.

Geçen yıl da TMO tarafından açıklanan alım fiyatlarına göre, ekmeklik buğdayda ton başına 6 bin 50 lira, arpada ise 5 bin 500 lira ödenmişti. Bu yılki fiyatlar ise geçen yıla göre yaklaşık yüzde 36 oranında artış gösterdi.

Buğday ve arpa alım fiyatlarının açıklanmasıyla birlikte, çiftçilerin yüzü güldü. Bu kararın hem üretimi hem de tüketimi olumlu yönde etkileyeceği düşünülüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 Buğday ve Arpa Fiyatlarını Açıkladı