2023 DGS Tercih Sonuçları Açıklandı

2023 DGS Tercih Sonuçları Açıklandı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları bugün saat 10.15’te ÖSYM’nin resmi internet sitesinde açıklandı. 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yapılan tercihler sonucunda, meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine dikey geçişleri belirlendi.

ÖSYM Başkanlığı, DGS yerleştirme sonuçlarını sonuç sayfası üzerinden duyurdu. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecekler. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adaylara gönderilmeyecek.

Kayıt işlemleri nasıl yapılacak?

DGS’de bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 14-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise e-kayıt sayfası üzerinden 14-18 Eylül tarihleri arasında (18 Eylül saat 23.59’a kadar) işlemlerini tamamlayabilecekler.

DGS’de ek tercih yapılması durumunda ise ÖSYM tarafından ayrıca bir duyuru yapılacak. Ek tercih hakkı olan adaylar, ÖSYM’nin internet sitesini takip etmeleri gerekiyor.

Puan ve yerleşme istatistikleri

DGS tercih sonuçlarına göre, en yüksek puanla yerleşen aday 99,999 puanla İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümüne girdi. En düşük puanla yerleşen aday ise 60,001 puanla Kırklareli Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümüne yerleşti. Yerleşen adayların %54,2’si erkek, %45,8’i kadın oldu. Yerleşen adayların %32,4’ü 4 yıllık lisans programlarına, %67,6’sı ise 2 yıllık ön lisans programlarına yerleşti.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
2023 DGS Tercih Sonuçları Açıklandı