2023 KYK Yurt Başvuruları Başladı

2023 KYK Yurt Başvuruları Başladı

Üniversite hayatına yeni başlayacak olan öğrenciler için yurt arayışı devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yurt başvurularını e-Devlet üzerinden almaya başladı. KYK yurtları, öğrencilere uygun fiyatlı ve kaliteli bir barınma imkanı sunuyor. Peki KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvurabilir? İşte KYK yurt başvuru ekranı ve şartları.

KYK yurt başvuruları, 29 Ağustos 2023 tarihinde başladı ve 2 Eylül 2023 tarihinde sona erecek. Başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak. Bu nedenle, e-Devlet şifresi olmayan veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerine sahip olmayan öğrencilerin, en yakın PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi almaları veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı gibi yöntemlerden birini kullanmaları gerekiyor.

Yurt başvurusu yapabilecek öğrenciler

KYK yurt başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması ve öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, öğrenci ve ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması gerekiyor. Ayrıca, öğrencilerin kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmaması da şartlar arasında yer alıyor.

KYK yurt ücretleri ve oda tipleri

KYK yurtlarında 6 tip oda bulunuyor. Oda tipleri, büyüklük, kişi sayısı, tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. Oda tiplerine göre KYK yurt ücretleri de değişkenlik gösteriyor. Geçtiğimiz yıl KYK yurt ücretleri 250 TL ile 450 TL arasında değişiyordu. 2023-2024 KYK yurt ücretleri ise henüz açıklanmadı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
2023 KYK Yurt Başvuruları Başladı