2023 LGS 2. Nakil Sonuçları Açıklandı

2023 LGS 2. Nakil Sonuçları Açıklandı

LGS 2. nakil sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün açıklandı. Liseye geçiş sistemi kapsamında yapılan ikinci nakil tercihlerinin sonuçlarına göre, öğrencilerin yüzde 97.6’sı istedikleri okula yerleşti. Bu sürecin öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

LGS 2. nakil tercihleri nasıl yapıldı?

LGS 2. nakil tercihleri, 1-5 Ağustos tarihleri arasında alındı. Öğrenciler, tercih sonuçlarını [MEB’in resmi sitesi] üzerinden sorgulayabiliyorlar. İkinci nakil sonuçlarının ardından da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos tarihleri arasında alınacak ve 18 Ağustos’ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

LGS’de ilk nakil sonuçları nasıl olmuştu?

LGS’de ilk nakil sonuçları ise 1 Ağustos’ta açıklanmıştı. İlk nakil tercihlerine göre, öğrencilerin yüzde 98’i istedikleri okula yerleşmişti. LGS’de toplam üç nakil dönemi yapılacak. Üçüncü nakil tercihleri ise 15-19 Ağustos tarihleri arasında alınacak ve sonuçlar 22 Ağustos’ta duyurulacak.

LGS nedir?

LGS, ortaokul mezunlarının liseye geçişini sağlayan bir sınav sistemi olarak uygulanıyor. Sınavda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular soruluyor. Sınavın süresi ise 120 dakika olarak belirleniyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
2023 LGS 2. Nakil Sonuçları Açıklandı