2024 MSÜ Sınavı Ne Zaman? Başvuru Kılavuzu, Ücreti ve Şartları Neler?

2024 MSÜ Sınavı Ne Zaman? Başvuru Kılavuzu, Ücreti ve Şartları Neler?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimi ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavıyla ilgili ayrıntılar belli oldu. MSÜ başvurularının başlamasına saatler kala, adaylar MSÜ başvuru kılavuzunu merak ediyor. Peki, MSÜ başvuru kılavuzu ne zaman yayımlanacak? 2024 MSÜ başvuru ücreti ve tarihi nedir?

MSÜ, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu subay ve astsubayları yetiştiren bir yükseköğretim kurumudur. MSÜ’ye girmek isteyen adayların, ÖSYM tarafından düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (MSÜ) katılmaları gerekmektedir. MSÜ sınavı, 2024 yılında 3 Mart tarihinde yapılacaktır. Sınav, Türkiye genelinde 81 il merkezi ve Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir.

2024 MSÜ Sınavı Ne Zaman? Başvuru Kılavuzu, Ücreti ve Şartları Neler?

Başvuru Nasıl Yapılır?

MSÜ sınavına başvurmak isteyen adaylar, 4-18 Ocak 2024 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden veya ÖSYM başvuru merkezlerinden başvurularını yapabileceklerdir. Başvuru işlemleri sırasında adayların, 2024-MSÜ Başvuru Kılavuzu’nu dikkatlice incelemeleri ve başvuru koşullarını sağlamaları önemlidir. MSÜ başvuru kılavuzu, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacaktır. Kılavuzun ne zaman yayımlanacağı henüz açıklanmadı ancak geçmiş yıllarda başvuru tarihinden birkaç gün önce yayımlandığı göz önünde bulundurulursa, kılavuzun bu hafta içinde yayımlanması beklenmektedir.

Başvuru Ücreti Ne Kadar?

MSÜ sınavına başvuran adayların, sınav ücreti olarak 100 TL ödemeleri gerekmektedir. Sınav ücreti, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile veya banka hesap numaralarına EFT yaparak yatırılabilecektir. Sınav ücretinin son ödeme tarihi 19 Ocak 2024’tür. Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmayacaktır.

Başvuru tarihi Ne Zaman?

MSÜ sınavına başvuran adaylar, sınava giriş belgelerini 24 Şubat 2024 tarihinden itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilecekler

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
2024 MSÜ Sınavı Ne Zaman? Başvuru Kılavuzu, Ücreti ve Şartları Neler?