3.5 Yılda Ödenen 44 Milyon TL’nin Hesabı Neden Sorulmuyor ?

featured

Habertürk’te yayımlanan habere göre ; Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, A Milli Takımı çalıştırırken sözleşmesi tek taraflı feshedildiği gerekçesiyle Türkiye Futbol Federesyonu’na ( TFF) açtığı 12 milyon 950 bin liralık (3 milyon 500 bin euro) tazminat talepli icra takibi gündemin en sıcak konularından biri.

Terim ve TFF arasında euro üzerinden yapılan sözleşme gereği euro / TL kuru 3.70 liraya sabitlenmişti. Yani Terim, futbol direktörlüğü boyunca 11.89 milyon euro kazanmış oldu. Terim’in yıllık kazancı ise 3.5 milyon euro civarında.

Bu rakamın büyüklüğü ise en çok tartışılan konuların başında geliyor. Neden mi? Türkiye’de bilhassa amatör kulüplerin ve futbol altyapılarının parasızlıktan kırıldığı bir dönemde Fatih Terim’in maaşıyla futbol dünyasındaki ortalamalara ve ülke gerçeklerine bakıldığında ilginç notlar ortaya çıkıyor.

– Terim’in TFF’den aldığı 44 milyon TL 1/4 kıdemdeki 990 öğretmenin yıllık maaşına denk.

 İzlanda Futbol Federasyonu’nun toplam yıllık bütçesi, Terim’e ödenen toplam ücretten sadece 3 milyon Euro daha fazla

– 44 milyon lirayla, sürmekte olan asgari ücret görüşmelerinde Türk-İş’in talebi olan aylık 1893 liradan 23 bin 243 asgari ücretlinin, şu an yürürlükte olan 1404 liradan ise 31 bin 339 asgari ücretlinin maaşı ödenebiliyor.

– Metrekare başına maliyeti 75 – 80 euro olan son teknoloji 4G sertifikalı futbol sahalarından 20 adet yapılabiliyor.

– Ortalama gıda harcaması 1500 lira olan 4 kişilik 29 bin ailenin gideri karşılanabiliyor.

– Türkiye’nin grup aşamasında tek galibiyetle veda ettiği Euro 2016’ya katılan takımların teknik direktörleri arasında Terim, İngiltere’yi çalıştıran Roy Hodgson ve İtalya’nın teknik direktörü Antonio Conte’den sonra en çok kazanan teknik direktördü.

– Fatih Terim, turnuvayı şampiyon kapatan ve senelik 1.2 milyon euro kazanan Portekiz’in teknik direktörü Fernando Santos’un tam 3 misli gelir elde etti.

– Euro 2016’da yarı finale yükselen Galler teknik direktörü Chris Coleman, Terim’in bir senelik maaşıyla tam 13.5 yıl ülkesinin başında çalışabiliyor.

– 5 kez üstüste CEV Şampiyonlar Ligi’nde final four oynayan ve yıllık 8 milyon lira bütçesi olan Vakıfbank Voleybol takımının bu zaman zarfındaki tüm giderleri Terim’e ödenen 44 milyon lirayla karşılanabiliyor.

– Euro 2016 çeyrek finalistleri Polonya, Belçika, Galler ve İzlanda teknik direktörlerinin maaş toplamı Terim’e ödenenin yarısından az.

– 44 milyon lira ile 2016-17 tarifesine göre 1257 kişinin UEFA Pro Lisans, 7457 kişinin UEFA A Lisans ve 9777 kişinin UEFA B Lisans kurs giderleri karşılanarak antrenör yetiştirilebilirdi.

– Terim’in yaklaşık 12 milyon euroluk maliyetiyle 2011 yılında 11 milyon euro bedelle yeniden inşa edilen Barcelona’nın La Masia akademisinden bir tane daha yapılabilir ya da Ajax ve Bayern Münih altyapılarının 3 yıllık operasyon gideri ödenebilirdi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
3.5 Yılda Ödenen 44 Milyon TL’nin Hesabı Neden Sorulmuyor ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.