30 Eksi’den Mustafa Akıncı’ya tepki!

featured

30 yaş altı Milliyetçi-Vatansever gençlerin oluşturduğu 30Eksi grubu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Guardian gazetesine verdiği röportaja tepki gösterdi. 30Eksi Twitter hesabından yayınlanan açıklama şu şekilde;

Geçtiğimiz günlerde İngiliz basınına verdiği demeçte KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa AKINCI sarf ettiği zedeleyici sözler ile üzerinde bulunduğu toprak parçasını vatan haline getiren Türk milletinin yüreğine şahsına karşı nefret ve kin tohumları ekmiştir.

Daha öncesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı harekâta ilişkin yorumlarla gündeme gelen Akıncı’nın gelecek seçimlere aday olması ile birlikte yapılan bu enteresan ve onur kırıcı açıklamalarında seçim yatırımı gibi hesapların olduğu açıktır.

Adı geçen şahsın siyasi istikbâli, yüzyıllardır Kıbrıs Türklüğünü yüceltmek için ne terini dökmüşlerin bir damla terinden, ne de kanını dökmüşlerin bir damla kanından değerli değildir.

Şerefli Türk’ün adı, milleti, istiklâli, veyahut istikbâli hiçbir siyasi emele alet edilmemelidir. Kıbrıs meselesine emek veren, gerektiğinde canını ortaya koyan mücahitlerin hatırası hafızalarımızdan silinmemiştir.

Türk milletinin seçilmemiş temsilcileri Türk gençleri olarak bildiririz:

Kıbrıs’ı Rum planlarına mağlup ettirmeyeceğiz. Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
30 Eksi’den Mustafa Akıncı’ya tepki!