31 Mart Yerel Seçimleri Öncesi MHP’nin Aday Listesi Açıklandı

31 Mart Yerel Seçimleri Öncesi MHP'nin Aday Listesi Açıklandı

31 Mart 2024’te Türkiye genelinde yapılacak yerel seçimlerde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile ittifak yapma kararı alarak 55 belediye başkan adayını açıkladı. MHP, mevcut başkanlarını büyük oranda koruyarak, yeni adaylarını da kamuoyuna duyurdu.

Büyükşehir ve İl Adayları Belli Oldu

MHP, bu seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü yeniden aday olarak gösterirken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak da MHP İl Başkanı Serdar Soydan’ı belirledi. Mersin’de AKP, ittifak nedeniyle aday çıkarmayacak ve MHP’nin adayını destekleyecek. Genel olarak, AKP ve MHP arasındaki ittifak çerçevesinde, büyükşehirlerde AKP 28, MHP ise 2 aday çıkarma kararı aldı.

Yeniden Aday Gösterilen İsimler ve Yeni Adaylar

MHP, Kastamonu ve Osmaniye dışında, elinde bulundurduğu illerde mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi. Bu kapsamda, Amasya’da Bayram Çelik, Bartın’da Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Çankırı’da İsmail Hakkı Esen, Erzincan’da Bekir Aksun, Karabük’te Rafet Vergili, Karaman’da Savaş Kalaycı, Kütahya’da Alim Işık gibi isimler tekrar aday olarak gösterildiler. Kastamonu ve Osmaniye için ise yeni adaylar belirlendi: Kastamonu Belediye Başkanlığı için Merkez Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Aydın, Osmaniye için ise İbrahim Çenet aday olarak açıklandı.

MHP, İstanbul’da ise Silivri’de mevcut başkan Volkan Yılmaz’ı, Beşiktaş’ta ise avukat Serkan Toper’i aday olarak gösterdi. AKP ve MHP’nin ittifak yapmadığı illerden Niğde ve Nevşehir’de ise sırasıyla Hamdi Doğan ve Adnan Doğu belediye başkan adayları olarak belirlendi.

Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz tarafından yapılan yazılı açıklama ile duyurulan bu aday listesi, yerel seçimlerde MHP’nin stratejik hamlelerini ve ittifak politikalarını yansıtıyor. Bu seçimler, partilerin yerel yönetimlerdeki güç dengelerini yeniden şekillendirecek önemli bir dönemeç olma potansiyeli taşıyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
31 Mart Yerel Seçimleri Öncesi MHP’nin Aday Listesi Açıklandı