4 katlı bina sahibi tarafından kentsel dönüşüme sokmak için delik deşik edildi

featured

4 katlı bina sahibi tarafından kentsel dönüşüme sokmak için zarar verildi. İstanbul, Büyükçekmece’de ev sahibi binayı kentsel dönüşüme sokmak için delik deşik etti.

Mantolama yapılacak gerekçesiyle dış cepheye delikler açıldı, binanın birçok yerinden karot örneği alındı ve perde betonlar kesildi. Tedirgin olan bina sakinleri şikayetçi oldu.

Binada oturan Minure Kule, “2005 yılında biz buradan 3 daire satın aldık ama tapularımızı alamadık, hala bunun mücadelesini veriyoruz. Mülk sahibi tapularımızı vermemek için kentsel dönüşüme başvurdu. Binaya içten ve dıştan çeşitli zararlar vererek, bizi buradan çıkarmak istiyor” dedi.

Diğer daire sakini Meryem Kule ise “Karot örneği almaya geldiler, gelen mühendisler her yeri delik deşik yaptılar. Geldiklerinde, ‘Abla bu bina çok sağlam’ dediler. Mülk sahibi burayı kentsel dönüşüme sokmak için böyle bir şeye başvuruyor. Perde betonları 5 yerden keserek pencere yaptı, ayrıca kapı açtı. Biz bu durum için hukuki işlemler yaptık zaten. Buradan yetkililere sesleniyorum, suçluların ceza almasını istiyorum, binamız çok sağlam binamızın güçlendirilmesini istiyorum. Bu cinayete teşebbüstür. Biz binamızı bırakmak istemiyoruz, gidecek yerimiz yok. Benim mahkemem hala devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Kameralara konuşmak istemeyen bina sahibi Melek Asilsoy ise telefonla verdiği bilgide binada tadilat yapıldığını öne sürdü.

“4 ay önce mantolama yapacaktım ama fiyatlar iki katına çıkınca yaptıramadım” diyen Asilsoy bina sakinlerinin iddialarını reddetti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
4 katlı bina sahibi tarafından kentsel dönüşüme sokmak için delik deşik edildi