6 partinin temsilcileri İstanbul ve Ankara’da bir araya geldi

featured

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nden temsilcileri İstanbul ve Ankara’da bir araya gelerek, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ için iki toplantı yaptı, genel ilkelerde uzlaşı sağlandı. Toplantıdan, Cumhurbaşkanı adayının uzlaşılan metni seçim öncesi kamuoyuna bir takvim eşliğinde duyurması eğilimi de çıktı.

Millet İttifakı, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’de uzlaştı. Altı muhalefet partisi temsilcilerinin İstanbul’da bir araya geldiği toplantı sonrası notlar genel başkanlara ulaştı, yazım için onay bekler hale getirildi.

Aldığımız bilgiye göre altı partinin ilk yan yana gelişi bu değil. Daha önceki toplantı Ankara’da gerçekleşti. İki katılımcı ise, mazeretleri nedeniyle partileri adına ilk toplantıya katılamadı, yerlerini başka isimler vekalet etti.

İkinci toplantı pazartesi akşam İstanbul’da yapıldı. Toplantılara, partilerin hukuk ve seçim işlerinden sorumlu isimler katılıyor. CHP’den Muharrem Erkek, İYİ Parti’den Prof. Dr. Bahadır Erdem, Saadet Partisi’nden Bülent Kaya, Demokrat Parti’den Bülent Şahinalp, DEVA Partisi adına Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi’nden Ayhan Sefer Üstün toplantıda yer aldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
6 partinin temsilcileri İstanbul ve Ankara’da bir araya geldi