6 Yaşındaki Çocuğu Yere Fırlatan Müdür Yardımcısı Göreve Geri İade Edildi

6 Yaşındaki Çocuğu Yere Fırlatan Müdür Yardımcısı Göreve Geri İade Edildi

Muğla’nın Milas ilçesindeki Sakarya İlkokulu’nda yaşanan üzücü bir olay, eğitim camiasında endişe yarattı. Okulun müdür yardımcısı Mehmet Serkan G. tarafından gerçekleştirilen şiddet eylemi, 6 yaşındaki öğrenci E.S.’ye karşı gerçekleştirildi. Öğrenciyi havaya kaldırıp yere fırlatan müdür yardımcısının bu hareketi, okul koridorlarında güvenlik kamerasına yansıdı.

6 Ekim’de meydana gelen bu olay sonrasında, E.S., okuldan ayrılıp annesi S.Ö.S. ile evine döndü. Evinde bel ağrısı şikayetiyle annesine durumu anlatan E.S., hastaneye götürülerek darp raporu alındı. Ardından, Milas Cumhuriyet Savcılığı’na Mehmet Serkan G. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuya dair bilgilendirilmesinin ardından, Mehmet Serkan G. hakkında idari soruşturma başlatıldı ve 19 Ekim’de görevden uzaklaştırıldı. İdari ceza alan Mehmet Serkan G., 3 Kasım’da tekrar görevine iade edildi. Adli soruşturma sürerken, olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri de kamuoyuna yansıdı.

Göreve Geri İade Edildi

Anne S.Ö.S. yaşananlar karşısında şunları ifade etti: “Oğlum, müdür yardımcı tarafından kaldırılıp, 1,5 metre kadar yükseklikten beton zemine fırlatılmasıyla sırtüstü düşmüş. Sırtı morardı ve iki gün yürüme güçlüğü çekti. Bu insanlıktan yoksun kişi tarafından yerde acılar içinde ağlayarak bırakıldı ve hayatına kastedildi. Bu durum arkadaşlarının korku dolu bakışları önünde gerçekleşti. Nasıl bir insan, nasıl bir eğitimci ona emanet edilmiş 6 yaşında bir çocuğun hayatına kastedebilir? İki haftalık uğraşlarımız sonucu, açığa alındı ancak 6 günlük üstünkörü ve özensiz yapılan soruşturma sonucu idari ceza verilerek, şiddeti yaşayan oğlum ve tanık olan arkadaşlarının yaşadığı travma göz ardı edilerek ‘görev yeri değişikliği’ yapılmadan görevine iade edildi. Bu çok ciddi kabul edilemez bir durumdur.”

S.Ö.S. ayrıca, “Kamera görüntülerinde olaya tanık olan çocukların korku dolu bakışları görülüyor. Bu durumda şiddet failiyle, mağdurların aynı ortamda eğitim alması kabul edilebilir mi? Bu ortamda sağlıklı bir eğitim almaları mümkün mü? Bu şiddet faili şahıs okula döndüğü günden beri çocukların güvenliği için okuldan ayrılamıyorum. Oğlum, arkadaşlarını ve öğretmenini sevdiği, alıştığı için önerilen ‘okul değişikliğini’ reddediyorum. Çünkü oğlum, ne acıdır ki bir eğitimci tarafından fiziksel ve psikolojik şiddete uğradı, hayatına kastedilen bir durumla karşı karşıya kaldı. Daha fazla psikolojisinin bozulmasını istemiyorum. Bu kapsamda internet üzerinden ‘Okulda Şiddete Son’ imza kampanyası başlattık. İmza kampanyamıza destek veren duyarlı insanlar hep yanımızdaydı ve destek olmaya devam ediyorlar. Çocuğuma bunu yapan kişi öğretmenlikten menedilinceye kadar durmayacağıma, şerefim üzerine söz veriyorum.” diye ekledi.

Valilikten Açıklama

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Valiliği, konuyla ilgili çok yönlü inceleme ve soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “28.11.2023 tarihinde ulusal ve yerel basında yer alan ‘Milas Sakarya İlkokulu’nda öğrenciye yönelik şiddet’ konulu haberle ilgili olarak, Valiliğimizce konunun aydınlatılması amacıyla çok yönlü inceleme ve soruşturma başlatılmış olup süreç hassasiyetle takip edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
6 Yaşındaki Çocuğu Yere Fırlatan Müdür Yardımcısı Göreve Geri İade Edildi