6’lı Masada Herkes Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olacak

featured

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un konuğu oldu. Davutoğlu katıldığı programda 6’lı masa ile ilgili açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaklar” diyerek bu konuda masa olarak uzlaştıklarını kaydetti. 6’lı masada olan partilerin hepsinin en az bir bakanlık ve Cumhurbaşkanı yardımcılığı alacağını söyleyen Davutoğlu ayrıca; seçtikleri Cumhurbaşkanının ‘Ben sizin sözünüzü dinlemiyorum’ dediği zaman kriz çıkacağını ve desteğini kaybedeceğini ifade etti. Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

‘YARIN İSİM KONUŞACAĞIZ’

“30 Ocak’ta bunu açıkladığımızda herkesin kalbine su serpilecek. 30 Ocak’ta yol haritasını gördüğünüzde zihinlerden bu sorular gidecek. Benim bunu söylemem sebebim; yarın isim üzerine konuşacağız. Ben oradaysam söz hakkım olacak. Aynı şeyi Sayın Kılıçdaroğlu da demek zorunda. Sayın Akşener’e, Sayın Karamollaoğlu’na sorular gelecek. Bizim kitleleri ikna etmemiz için ‘merak etmeyin, Türkiye’yi temsil edecek Cumhurbaşkanı seçeceğiz, biz onun yanında yönetim sürecinde olacağız’ dememiz gerekiyor.”

HER PARTİYE BİR BAKAN, BİR CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI

“Güçlü cumhurbaşkanı olacak; ama şimdiki Cumhurbaşkanı anlayışıyla tek başına karar veremez. Biz yaklaşık birkaç toplantıda şu temel sorunla ilgilendik; acaba genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olsun mu diye uzun istişareler yaptık. Biz sorumluluğu paylaşmak adına kabinede olacağız. Cumhurbaşkanı seçip, bütünüyle onu kamuoyunun karşısına muhatap kılıp, kendimiz kenara çekilmeyeceğiz. Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaklar.”

6 YA DA 5 YARDIMCI

“Cumhurbaşkanının arkasında duracağız, üstünde durmayacağız. Önce Cumhurbaşkanı olacak arkasında 6 tane ya da 5 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Halk bilecek ki, 5 ya da 6 genel başkan onun yanında. Yetkiyi ve sorumluluğu da paylaşıyor diye düşünecek.”

‘CUMHURBAŞKANI ÇİZGİNİN DIŞINA ÇIKARSA…’

“Cumhurbaşkanı adayından önce prensipleri belirledik. Cumhurbaşkanı çizginin dışına çıkarsa, genel başkanlar şunu diyebilir ‘Bak biz anlaşmıştık’. Yeni bir Türkiye doğuyor. Bu sancıları yaşayacağız. 4 Ocak günü Beştepe’de kimlerin ne konuştuğunu biliyorum; yarın bu masa çökecek dendi. Çöktü mü, çökmedi. Makul 6 siyasi liderler oturdu. Aramızda tatlı sert tartışmalar oluyor. Metni ortaya çıkardık. Kimsenin tek başına, bir kesimi temsil eden olmasın. Bugün Erdoğan’ın atamaları niye rahatsız ediyor? Çünkü yakınlarını atıyor, kimseye danışmıyor, liyakate bakmıyor. Merkez Bankası tecrübesi olmayan birisini Merkez Bankası Başkanı atıyor. Alacağımız önümüze özgeçmişleri, tecrübesine bakarız. Bu makul insanların ortak buluştuğu sistemin adı uzlaşıdır, demokrasidir. Bir vesayet asla olmayacaktır.”

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
6’lı Masada Herkes Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olacak