7 Senedir Aranan FETÖ’cü Emniyet Müdürü Ankara’da Yakalandı

7 Senedir Aranan FETÖ'cü Emniyet Müdürü Ankara'da Yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ üyeliğinden ihraç edilmiş ve 7 yıldır aranan eski birinci sınıf emniyet müdürü Arif Oktay Eser’i sahte kimlik ve pasaportla gözaltına aldı. Eser’in yurtdışına kaçma hazırlığında olduğu ve polislere “Biz geri döneceğiz” diye tehdit ettiği belirtildi.

Uzun soluklu takip sonucu yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, FETÖ ile mücadele kapsamında uzun süredir takip edilen Arif Oktay Eser, Ankara’da bir otomobilde durduruldu. Eser’in üzerinde ve aracında yapılan aramada, 2 adet sahte kimlik ve pasaport, yüklü miktarda döviz, FETÖ’nün simgesi olarak bilinen “1 ABD Doları”, çok sayıda cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve ilk yardım malzemesi bulundu.

Eser’in 7 yıldır firari olduğu, kendisini gizlemek için sürekli kılık ve adres değiştirdiği, günlük hayatında gizlilik kurallarına dikkat ettiği tespit edildi. Eser’in yurtdışına kaçma planları yaptığı da öğrenildi.

 “Boşuna uğraşıyorsunuz, biz geri döneceğiz”

FETÖ’cü emniyet müdürünün gözaltına alındığı sırada rahat tavırlar sergilediği ve görevli polislere “Boşuna uğraşıyorsunuz, biz geri döneceğiz” şeklinde sözler sarf ettiği öğrenildi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Bağbuğ, A Haber’de operasyonu değerlendirdi. Bağbuğ, FETÖ’nün ülkenin aleyhine faaliyette bulunan bir yapı olduğunu, bu tehlikenin geçmediğini ve uyanık kalmak gerektiğini söyledi.

Eser’in emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceği bildirildi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
7 Senedir Aranan FETÖ’cü Emniyet Müdürü Ankara’da Yakalandı