8 Yaşındaki Mira’nın Okulda Kafatası 8 Yerinden Kırıldı

8 Yaşındaki Mira'nın Okulda Kafatası 8 Yerinden Kırıldı

Ankara’da yaşanan trajik bir olayda, 8 yaşındaki Mira Şahin’in okulda başını çarpması sonucu beyin kanaması geçirdiği ve kafatasında 8 kırık olduğu tespit edildi. Keçiören ilçesindeki Halit Fahri Ozansoy İlkokulu’nda 3. sınıf öğrencisi olan Mira, iddiaya göre okulda düşerek ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Etlik Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Mira, yaklaşık 10 saat süren bir ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Durumunun ciddiyeti devam ediyor.

Mira’nın ailesi, kızlarının durumundan okulu sorumlu tutarak şikayetçi oldu. Anneannesi Miyase Karakaş, “Dün okuldan aradılar, ‘Çocuğunuz düştü, buraya gelin alın’ dediler. Gittiğimizde çocuğu öğretmenler masasının üzerine yatırmışlardı. Çocuk kusmuş, altına kaçırmış, bilinci kayıp. Öğretmenler başında, ‘Ambulansı çağıralım mı?’ diyorlar. Olayın üzerinden 3 saat geçmiş daha ambulans çağırmamışlar. Biz çağırdık ambulansı. Ne olduğu belli değil. Çocuğumuzu darp mı ettiler, bir yerden mi düştü; bize açıklama yapmadılar. Sonra aldık hemen hastaneye getirdik” şeklinde konuştu.

Bu üzücü olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri, okuldaki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Mira’nın sınıf öğretmeni ve öğrencilerin pedagog eşliğinde ifadelerinin alınacağı bildirildi. Okul yönetimi ve sınıf öğretmeni, konu hakkında açıklama yapmaktan kaçınarak, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Valilik Açıklaması

Ankara Valiliği de olayla ilgili bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, “Keçiören ilçesi Halit Fahri Ozansoy İlkokulu öğrencisi Mira Şahin 22 Şubat Perşembe günü teneffüs saatinde sınıf içerisinde başını sıraya çarpması sonucu yaralanmış ve okul idarecileri tarafından ilk müdahale sonrasında Etlik Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavisine başlanmıştır. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılarak birlikte sürdürülmektedir” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
8 Yaşındaki Mira’nın Okulda Kafatası 8 Yerinden Kırıldı