Elazığ’ın tarihi Harput Mahallesi’nde yer alan bir mezarlıkta, poşete sarılı halde bebek cesedi bulundu. Olay, mezarlık ziyareti sırasında bir vatandaşın şüpheli bir poşet fark etmesiyle başladı. Vatandaş, poşeti önce hayvan leşi sandı ve durumu Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bildirdi. Ekiplerin yaptığı incelemede poşetin içinde bir bebek cesedi olduğu tespit edildi. Durum hemen jandarmaya bildirildi ve jandarma ekipleri olay yerinde geniş çaplı incelemeler başlattı.
Vatandaşın verdiği bilgilere göre, olay sırasında mezarlığın duvarının yıkılmış olduğunu fark etti. Babasına ve amcasına dua okuduktan sonra, mezarlığın yanındaki poşeti gördü. Önce korktuğunu belirten vatandaş, amcasının oğlunu arayarak durumu anlattı ve poşeti çıkartmayı önerdi. Ancak, annesinin rahatsızlığı nedeniyle bu girişim ertelendi. Ertesi gün, mezarlığa tekrar dönen vatandaş, durumu Mezarlıklar Müdürü’ne bildirdi. Ekipler olay yerine geldiklerinde poşetin içinde bebek cesedi olduğunu tespit etti ve durumu jandarmaya bildirdi.
Jandarma ekipleri olay yerine gelerek bebek cesedini bulunduğu yerden çıkardı ve otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırdı. Olayla ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Güvenlik güçleri, olayın neden ve nasıl meydana geldiğini aydınlatmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor.








