Venezuela’nın eski cumhurbaşkanı adayı Edmundo Gonzalez Urrutia, 8 Eylül 2024’te İspanya’ya sığındı. 75 yaşındaki eski diplomat, 28 Temmuz seçimlerinde Nicolas Maduro’nun rakibiydi ve seçimlerde kazandığını iddia etti. Ancak, Venezuela’da karşı karşıya kaldığı baskı ve tehditler nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kaldı.
İspanya’nın başkenti Madrid yakınlarındaki Torrejon de Ardoz hava üssüne iniş yapan Gonzalez Urrutia, ailesiyle birlikte İspanya’ya iltica etti. Eski cumhurbaşkanı adayı, yaptığı açıklamada, “Venezuela’da demokrasiyi yeniden tesis etmek için mücadelemiz devam edecek” dedi. Ayrıca, yaşadığı baskı ve tehditlerin kendisini ülkeden ayrılmaya zorladığını belirtti.
Gonzalez Urrutia’nın sürgüne gitmesi, Venezuela muhalefetinde hayal kırıklığı yarattı. Muhalefet, bu durumu “rejimin istediğini başardığı” şeklinde yorumladı. Nicolas Maduro’nun seçimlerde zafer ilan etmesine rağmen, muhalefet sonuçların şaibeli olduğunu ve birçok kişiyi hapse attığını iddia ediyor.
- Yazı Boyutunu Ayarla Okuma rahatlığı için seçin
- Küçük 100% Dev








