İstanbulkart’ın Tasarımı Değişti – Yeni İstanbulkart

featured

Bugün içinde yeni İstanbulkart alan kişiler İstanbulkart’ın tasarımının değiştiğini fark etti. Yeni İstanbulkart sahipleri yeni tasarımı daha iyi buldu.

Yeni tasarımda yeni yerler

Yeni tasarımda İstanbul’un çeşitli gözde mekanları ve dünyaya mâl olmuş semtlerinin fotoğrafları yer aldı. Eski tasarımda tam net belli olmayan Sultanahmet Camii gibi özellikle İstanbul camiileri yer alıyordu. Yeni tasarımla birlikte turistlerin ilgisini sıkça çeken İstiklal Caddesi ve Tramvay gibi unsurlar karta eklendi. Bu sayede daha geniş bir kitleye ulaşılması hedefleniyor.

İBB’den Yapılan Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde elektronik para ve ödeme hizmetlerini yöneten, İstanbulkart üretiminden sorumlu BELBİM resmi internet sitesi ve Twitter sayfasından yaptığı açıklama ile bu analize konu olan iddianın doğru olmadığını, kartların Ara Güler özel serisi olarak basıldığını ve bu sırada cami silüeti tasarımlı İstanbulkartların üretiminin de hala devam ettiğini bildirdi.

İatanbulkart’ın Tasarımı Değişti Mi?

Ara Güler Nostalji serisi, Ara Güler’in vefatından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakı BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. ve Ara Güler Doğuş Sanat ve Müzecilik A.Ş. arasında 28 Kasım 2018’de imzalanan sözleşme kapsamında sınırlı sayıda üretilmişti. Bu seriye ait dört adet İstanbulkart bulunuyor. Kartların üzerinde Ara Güler’in fotoğrafları ve imzası yer almakta.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbulkart’ın Tasarımı Değişti – Yeni İstanbulkart