1. Haberler
  2. 3. Sayfa
  3. Kahramanmaraş’ta Acil Servise Pompalı Tüfekle Baskın

Kahramanmaraş’ta Acil Servise Pompalı Tüfekle Baskın

Kahramanmaraş'ta Acil Servise Pompalı Tüfekle Baskın

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası’nda büyük panik yaşandı. Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen B.G. isimli kadın, elinde pompalı tüfekle hastanenin acil servisine girerek sağlık çalışanlarını tehdit etti. Olay anında hastanede büyük korku yaşanırken, çalışanlar ve hastalar kendilerini korumak için masaların altına gizlendi.

Sağlık çalışanlarının büyük bir endişe içinde beklediği anlarda, cesur bir güvenlik görevlisi hızlı bir müdahalede bulunarak B.G.’yi etkisiz hale getirdi. Olayın ardından durum derhal polise bildirildi. Kısa süre içinde olay yerine gelen güvenlik güçleri, saldırgan kadını gözaltına aldı.

Yaşanan bu korku dolu anlarda, herhangi bir yaralanma meydana gelmemesi ise sevindirici bir gelişme olarak kaydedildi. Ancak sağlık çalışanlarının ve hastaların yaşadığı korku cep telefonu görüntülerine yansıdı. Görüntülerde, sağlık personelinin panik anları ve güvenlik görevlisinin müdahale anı net bir şekilde görülebiliyor.

Kahramanmaraş Valiliği’nden olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, B.G.’nin hastaneye elinde bir paketle geldiği ve bu pakette bomba düzeneği olduğunu söylediği belirtildi. Ancak yapılan incelemelerde, paketin boş olduğu anlaşıldı. 1979 doğumlu Türk vatandaşı B.G.’nin psikiyatrik tedavi gördüğü ve hastaneyi saldırı için seçme nedeninin ikametine yakın olması olduğu belirtildi.

Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Psikolojik rahatsızlıkları olduğu öğrenilen B.G. isimli şahıs, elinde pompalı tüfekle hastanede tehditler savurmuş ve güvenlik güçlerimizin müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilmiştir. Olayda herhangi bir vatandaşımız ya da sağlık çalışanımız zarar görmemiştir. Şahıs hakkında adli işlemler başlatılmış olup, mevcutlu olarak adliyeye sevk edilecektir.”

 

Kahramanmaraş’ta Acil Servise Pompalı Tüfekle Baskın