1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ordu’da Tecavüze Uğrayan Üniversiteli Genç Kızın Yardım Çığlığı

Ordu’da Tecavüze Uğrayan Üniversiteli Genç Kızın Yardım Çığlığı

Ordu Üniversitesi’nde okuyan 19 yaşındaki Fatma Akbaş, sosyal medyada paylaştığı bir video ile yaşadığı kabusu tüm ayrıntılarıyla gözler önüne serdi. Bayıltılarak kaçırıldığını, tecavüze uğradığını ve bu anların videoya alındığını ağlayarak anlatan genç kız, ardından şantaj ve tehditlerle susturulmaya çalışıldığını söyledi. Genç kızın ifadeleri ve yardım çığlığı, kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve ülke gündeminin en çok konuşulan olaylarından biri haline geldi.

Fatma Akbaş, İstanbul’da katıldığı bir gezi sırasında iki erkek ve bir başka kız arkadaşının da dahil olduğu bir grup tarafından tuzağa düşürüldüğünü öne sürdü. Gece saatlerinde bayıltılarak kaçırıldığını ve kendisine tecavüz edildiğini belirten Akbaş, cinsel saldırıya maruz kaldığı anların videoya kaydedildiğini ve bu görüntülerin daha sonra kendisine şantaj yapmak için kullanıldığını ifade etti. Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan genç kız, uzun bir süre boyunca tehditler karşısında sessiz kaldığını, ailesine zarar verilmesi tehdidi nedeniyle korktuğunu ve kimlik bilgilerinin kullanılarak dolandırıcılık faaliyetlerine de alet edildiğini iddia etti.

Bir yıldır yaşadığı travmayı içselleştirerek sustuğunu söyleyen Fatma Akbaş, artık dayanacak gücünün kalmadığını ve başına gelen bu olaylar nedeniyle adaletten yardım istediğini dile getirdi. “Suçsuz yere hapis cezası almak istemiyorum. Artık korkularımı geride bırakıp sesimi duyurmak istiyorum. Yardım edin, lütfen!” diyerek yetkililere ve kamuoyuna seslendi.

 

Ordu’da Tecavüze Uğrayan Üniversiteli Genç Kızın Yardım Çığlığı