Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD’ın paylaştığı verilere göre deprem, yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, kent genelinde kısa süreli paniğe yol açarken, can veya mal kaybına ilişkin herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi.
Depremin ardından Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamada, sarsıntının büyüklüğü 4.3 olarak kaydedildi ve depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi. Rasathane yetkilileri, depremin özellikle Kahramanmaraş’ın merkez ve çevre ilçelerinde hissedildiğini ifade etti.
YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin bir açıklama yaparak, Kahramanmaraş merkezli sarsıntıda herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını bildirdi. Yerlikaya’nın açıklaması şu şekilde oldu:
“Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına hemen başladı. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”








