1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tosuncuk Davasında Ara Karar: Mehmet Aydın’ın Tutukluluğu Devam Ediyor

Tosuncuk Davasında Ara Karar: Mehmet Aydın’ın Tutukluluğu Devam Ediyor

Sahte Belgelerle Yurtdışı Eğitim Kredisi Alan 149 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı

Son Dakika Gelişmesi… Binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın davası Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde devam ediyor. Mahkeme, bugün verdiği ara kararla Mehmet Aydın ve beraberindeki üç kişinin tutukluluk halinin sürmesine hükmetti. Ayrıca, iki sanık ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çiftlik Bank davası kapsamında yargılanan sanıkların mahkemesi Kartal Anadolu Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sanıkların savunmaları alındıktan sonra mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Savcılığın 88 bin 302 yıl hapis cezası istediği Mehmet Aydın, Havva Özay, Osman Naim Kaya ve Fatih Aydın için mahkeme tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti, sanıkların dosyalarının kapsamı nedeniyle tutukluluğun sürmesi gerektiğini belirtti.

2 Sanığa Adli Kontrolle Tahliye

Öte yandan, mahkeme, davanın tutuklu sanıklarından Cafer Çolak ve Serdal Dosdoğru’nun adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Cafer Çolak ve Serdal Dosdoğru’nun duruşmalara adli kontrol kapsamında katılmaları istendi. Mahkeme ayrıca, Fatih Aydın’ın imzaların kendisine ait olmadığı iddialarının araştırılması için yeni bir inceleme yapılmasına karar verdi.

Mahkeme, Mehmet Aydın’a, dava süreci boyunca mağdur olan kişilere zararlarının karşılanması için süre verdi. Dava, 3 Şubat 2025 tarihinde yapılacak yeni duruşmayla devam edecek.

Tosuncuk Davasında Ara Karar: Mehmet Aydın’ın Tutukluluğu Devam Ediyor