Büyük Atsız’ın 3 Mayısla ilgili bilinmeyen sözleri

featured

Büyük Atsız’ın 3 Mayısla ilgili bilinmeyen sözleri ortaya çıktı. Türkçülük tarihiyle ilgili çalışmalar yapan Serkan Akgöz’ün sosyal medya hesabından paylaştığı sözler, Türkçüler tarafından ilgiyle karşılandı.

Yayınladığı sözlerle ilgili sorularımızı ilettiğimiz, Akgöz yayına hazırlamakta olduğu yeni bir çalışmada bu sözlerin geçtiği yazıların ilk kez  yer alacağını, kitap çalışmasının birkaç hafta içerisinde tamamlayıp, yayınevine teslim edeceğini söyledi.

İşte Atsız’ın o bilinmeyen sözleri;

… Memlekette Halk Partisi’nin diktatörlüğü kurulalıdan beri, 3 Mayıs 1944 Ankara nümayişi gibi milletin bağrından kopmuş bir hâdise cereyan etmemiştir. Milleti mahvedecek bir hale gelen moskofçuluğa karşı, münevver gençlerin içlerinden koparak yaptıkları bu nümayişle Türkçülüğün tarihi başlamış sayılabilir. Bundan öncesi Türkçülüğün kablettarihi idi.

… Nitekim 1944te Türk milliyetçileri topyekûn hapsedilip radyo ve gazetelerle aleyhlerine kampanya açılır ve öğretmenler de takım takım sadakat andı içip Turancılara lanet demeçleri verirken, gazeteler hep birden Türkçüleri batırmakta birbirleriyle yarışırken İnönü, doçent Muzaffer Şerif ve Sabahattin Ali’nin omuzlarını okşuyor, onları iltifata boğuyordu. Bunlardan Sabahattin Ali’nin Bulgaristan’a kaçarken öldürülmesi, Muzaffer Şerifin de Türkiye’den sıvışarak Amerika’da yerleşmesi onun ne kadar aldandığını göstermektedir. Hâdiseler bir devlet başkanını bu kadar çabuk tekzip etmemelidir. Çünkü bütün haber alma imkânlarından faydalandıkları için hâdiselere nüfuz etmek imkânına herkesten çok sahiptirler.

Bu sözlerin devamının olduğunu ve daha bir çok gün yüzüne çıkmamış detaylı yazının olduğunu belirten Akgöz bu önemli ve kıymetli çalışması ile yakın tarihimize ışık tutmuş olacak. Bunun gibi önemli neşriyatların çoğalması önem arz ederken, yazarımıza kıymetli çalışmalarının devamını diliyoruz.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyük Atsız’ın 3 Mayısla ilgili bilinmeyen sözleri