Ahmet Davutoğlu’ndan Devlet Bahçeli Çıkışı

featured

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin siyasi kaderinde en belirgin aktörlerden birisinin Bahçeli olduğunu ifade etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin tek başına seçime girse alacağı oyun yüzde 5 ile 7 civarında olduğunu ancak kullandığı gücün yüzde 25 ile 30 arasında olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Halk TV’de Şirin Payzın’ın sunduğu Sözüm Var programına konuk oldu.

Programda Payzın, “AK Parti ve cumhurbaşkanını yakından tanıyorsunuz; MHP mi yönetiyor şu anda cumhurbaşkanını, Devlet Bahçeli midir belirleyici olan?” diye sordu.

Davutoğlu bu soruya şu yanıtı verdi:

Kişiselleştirmek istemem ama, şu anda Sayın Cumhurbaşkanı’nın siyasi kaderi anlamında da maalesef AK Parti’nin siyasi kaderi anlamında da en belirgin aktörlerden birisi Bahçeli’dir. Sayın Bahçeli son 20 yıl içinde hiçbir zaman böyle bir güce kavuşmamıştır. Şu anda Sayın Bahçeli’nin tek başına seçime girse alacağı oy yüzde 5 ile 7 civarındadır. Ama kullandığı güç yüzde 25 ile 30 arasındadır. Ben AK Parti Genel Başkanı olarak bıraktığımda yüzde 49 buçuk oy almış hiçbir başka partiye muhtaç olmayan, tek başına devleti yönetebilecek durumda olan ve mayıs ayında, ayrıldığım ayki anketler yüzde 54’ü gösteriyordu. Asgari ücreti artırmışız, enflasyonu yüzde 5’lere inmiş. 3’lerde çekirdek enflasyonu, faiz düşüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ahmet Davutoğlu’ndan Devlet Bahçeli Çıkışı