Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye Kürtçe Yanıt!

featured

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parlamenter sistem teklifini paylaşmak için talep ettiği randevuya ret yanıtı veren MHP lideri Devlet Bahçeli’ye Siirt’ten yanıt verdi.

Bahçeli’ye “Komşuluk ve misafirperverlik hukukunun en güzel örneklerinin sergilendiği Siirt’ten sesleniyorum” diyen Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

“Bu toprakların örfünde ve töresinde kapıyı çalan misafire hayır demek yoktur; selam verenin selamını şartlı almak da yoktur. Ayrıca bugün parlamenter sistemin adını bile duymak istemeyen Sayın Bahçeli’ye kendi programlarını okumasını tavsiye ediyorum. Kendi programlarında hala parlamenter demokrasi yazanlar bizimle parlamenter demokrasiyi görüşmekten kaçınıyorlarsa onlara önce kendinizle tutarlı olun deriz. Yok bizimle görüşmelerine hala ‘Serok Ahmet’ takıntısı engel oluyorsa ona da “Ser seran ser çavan*” diye cevap veririz. Bize Mr. Prime Minister diye hitap edilmesinden rahatsız olmayanlar bu toprakların saf dili olan Kürtçe ile ‘Serok Ahmet’ diye hitap edilmesinden rahatsız oluyorsa onlara da bu aziz vatanda yaşayan her insanı, o insanın dilini, dinini, mezhebini, örfünü, töresini, adetini sevmesini tavsiye ederiz. Kan ve ırk değil ülke milliyetçiliği olan vatanseverlik vatan üzerinde yaşayan herkesi sevmekle ve herkes saygı göstermekle olur. Bana saygı ile ‘Serok Ahmet’ diye seslenen aziz vatandaşlarıma bir kez daha haykırarak ben ‘Ser seran ser çavan’ diyorum.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye Kürtçe Yanıt!