ABD Başkanı Trump’ın Virüs Yayma Riski Kalmadı

featured

Beyaz Saray doktoru, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın artık koronavirüsü yayma riski altında olmadığını söyledi. Ancak tersini düşünler uzmanlar da var.

Doktorun açıklaması, ABD Başkanının taburcu olmasının ardından ilk kez kamuya açık bir etkinliğe katılmasının öncesinde geldi.

Beyaz Saray tarafından cumartesi gecesi yayınlanan bilgi notunda, Donanma Komutanı. Dr. Sean Conley, Trump’ın izolasyonu güvenli bir şekilde sonlandırmak için Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri kriterlerini karşıladığını ve “şu anda tanınan standartlara” göre artık bir bulaşma riskinin bulunmadığını” duyurdu.

Bulaştırma Riski Olabilir

Öte yandan bazı tıp uzmanları Trump’ın virüsü bulaştırma riskinden bu kadar erken muaf ilan edilmesine şüpheyle yaklaşıyor.

Onlara göre, enfeksiyonun ilk teşhisinin üzerinden sadece 10 gün geçtikten sonra, birinin artık bulaşıcı olmadığını kesin olarak bilmenin bir yolu yok.

Beyaz Saray’ın Trump’ın sağlığı hakkında “karmaşık” açıklamalarda bulunduğunu ve başkanın zatürre olup olmadığı da dahil olmak üzere birçok soruyu cevapsız bıraktığını da belirten Yale Halk Sağlığı Okulu Bulaşıcı hastalıklar Bölüm Başkanı Dr. Albert Ko, ciddi vakaların 20 gün boyunca izole edilmesi gerektiği konusunda uyardı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD Başkanı Trump’ın Virüs Yayma Riski Kalmadı