ABD BM Büyükelçisi Uygur Türklerinin yanında olduğunu ve Çin’i kınadığını söyledi.

featured

ABD BM Büyükelçisi Uygur Türklerinin yanında olduğunu ve Çin’i kınadığını söyledi. ABD BM Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield, Doğu Türkistan’da tutuklu bulunan Gulshan Abbas ailesi bir araya geldi ve Çin’in Doğu Türkistanlıların yanında olduğu Çin soykırımı durdurana kader uygurlarla dayanışma içinde birlikte mücadele ediceiğini söyledi.

ABD BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, 20 Nisan’da Çin rejimi tarafından keyfi tutuklanan Uygur hekim Güshan Abbas’ın ailesi Rushan Abbas ile bir araya geldi.

ABD BM Büyükelçisi: “Çin’in zulmüne karşı durmaya devam edeceğim”

Ziyaret sonrasında resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan ABD BM Büyükelçisi, haksız yere hapse alınan Gülshan Abbas’ın güvenliğinden endişe duyduğunu, ABD’nin Abbas’ın serbest bırakılması için çalışmaya ve Çin’in Uygurlar başta diğer Müslüman toplumlara yönelik insanlık dışı zulmüne karşı çıkmaya devam edeceğini paylaştı.

Emekli uzman doktor Güshan Abbas, 2019 yılında Çinli yetkililer tarafından gözaltına alınmış ve sırf ailesinden bazı kişilerin yurt dışında olduğu için sudan bahanelerle 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu yasadışı hükümle ilgili Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin’in bir basın toplantısında gösterdiği gerekçeyse, Hekim Güshan Abbas’ın “Uluslararası terör örgütüne üye olmak ve terör faaliyetlerini desteklemek, halkı harekete geçirmek” suçlamasıyla yargı tarafından tutuklanarak cezalandırıldığı yalanını ortaya atmıştı.

ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu da Çin rejiminin yurtdışındaki Uygur Türklerinin Doğu Türkistan ‘da kalan akrabalarını alıkoyarak diasporada Çin karşıtı eylemlerini kısıtlamaya çalıştığını söyledi.

Bilindiği üzere Doktor Gülshan Abbas, Uygur Hareketi’nin başkanı Rushan Abbas hanımın ablasıydır. Sayın Abbas, Ablasının tutuklanma sebebinin ABD’deki faaliyetleri olduğunu ve aslında Çin’in ailesini rehin alarak kendisine misilleme yaptığını Uygurların davasından vaz geçmesi durumunda ablasının serbest kalıcağını kendisine iletildiğini ama ablası gebi milyonlarca Uygur’un haksız tutuklanma ve soykırım’a maruz kalması için uygurlarının haklarını savunmaya devam ettiğini söyledi.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD BM Büyükelçisi Uygur Türklerinin yanında olduğunu ve Çin’i kınadığını söyledi.