ABD, Gazze’de Ateşkesi Veto Etti

ABD, Gazze'de Ateşkesi Veto Etti

Amerika Birleşik Devletleri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Gazze bölgesinde hızla uygulanması gereken insani ateşkes talebini içeren bir karar tasarısını veto etti.

Bu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları başladığından beri Konsey’in on birinci toplantısıydı ve yine bir sonuca varılamadı. Cezayir’in önerdiği, Gazze’de acil ve kalıcı ateşkesin yanı sıra uluslararası hukukun korunması, Filistinli sivillerin yerlerinden edilmemesi ve rehinelerin şartsız serbest bırakılmasını içeren bu tasarı, ABD’nin vetosu nedeniyle kabul edilmedi. İngiltere’nin çekimser kaldığı ve 13 ülkenin desteklediği bu tasarı, ABD’nin daimi üye olarak sahip olduğu vetoya takıldı ve böylece ABD, ateşkes tasarısını üçüncü kez veto etmiş oldu.

Öte yandan, ABD’nin sunduğu alternatif tasarı, kalıcı yerine geçici ateşkesi ve rehinelerin serbest bırakılmasını öneriyor. Ayrıca, insani yardımların ulaştırılmasındaki kısıtlamaların kaldırılmasını da içeriyor. Bu alternatif tasarı şu anda müzakere ediliyor.

Muharrem İnce’den Tepki

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, ABD tarafından verilen şok karara sosyal medya hesabı üzerinden, “Gazze için insani ateşkesi veto eden ABD yönetimi katilsiniz! Shame on you!” sözleriyle tepki gösterdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD, Gazze’de Ateşkesi Veto Etti