ABD: Mısır, İsrail’i 3 Gün Önce Uyardı

ABD: Mısır, İsrail'i 3 Gün Önce Uyardı

İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmalarla ilgili olarak ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Michael McCaul, Mısır’ın İsrail’i önceden uyardığını söyledi. McCaul, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, “Mısır’ın 3 gün önce İsraillileri böyle bir olayın olabileceği konusunda uyardığını biliyoruz. Çok fazla detaya girmek istemiyorum ama bir uyarı verildi. Sanırım sorun hangi seviyede olduğuydu” dedi.

Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçen hafta yaptığı konuşmada, Mısır’ın saldırıdan önce İsrail’i uyardığı yönündeki haberleri reddetti. Netanyahu, “Böyle bir uyarı yoktu. Bu tamamen yanlış bir iddia. Mısır ile çok iyi ilişkilerimiz var ama böyle bir şey olmadı” dedi.

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar, Hamas’ın 7 Ekim sabahı İsrail’e yönelik kapsamlı roket saldırısı başlatmasıyla başladı. Gazze’den İsrail’e binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi. İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne hava saldırıları düzenledi. Çatışmalarda her iki tarafta da yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD: Mısır, İsrail’i 3 Gün Önce Uyardı