ABD, PYD/PKK’ya Desteğe Devam Edeceğini Duyurdu

featured

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, Washington’ın Terör örgütü YPG’ye destek vermeye devam edeceğini açıkladı.

Votel, Suriye ve Irak ziyaretinin ardından telekonferansla gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Votel verdiği demeç’te, Türkiye’nin tepkisini çekecek bir açıklamayla başladı.

Votel, ölen SDG’lilerle ilgili “DAEŞ’le mücadelede ortaklarımızın gösterdiği inanılmaz fedakârlığın altını çizmeliyiz” ifadesini kullandı. Votel “Küresel toplum onlara minnettar olmalı” diye de ekledi.

Votel’e Türkiye’nin Afrin operasyonuna rağmen Suriye’de YPG’yle işbirliğinin sürüp sürmeyeceği soruldu. Votel, çok net bir şekilde “Evet” yanıtını verdi. Amerikalı komutan, “Onlar DAEŞ’le mücadeleyi sürdürdükçe ve bölgede istikrarı sağladıkça biz de onlara desteğe devam edeceğiz. Bu hükümetimizin politikası” dedi.

Türkiye’nin sınırıyla ilgili haklı endişelerini anladıklarını söyledii. CENTCOM Komutanı’na “Türk askerleriyle karşı karşıya kalırsanız ne olur?” sorusu da yöneltildi. Votel, “Böyle bir çatışmanın olmaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Rutin olarak, her gün Türk yetkililerle iletişim kuruyoruz, bilgi veriyoruz” yanıtını verdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD, PYD/PKK’ya Desteğe Devam Edeceğini Duyurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.