ABD Seçimlerini Joe Biden Kazandı

featured

AP haber ajansı, Joe Biden’ın ABD’nin 46. başkanı olduğunu duyurdu. BBC ve CNN gibi uluslararası yayın kuruluşları da Trump’ın 20 seçici kurul temsilcisi bulunan Pennsylvania eyaletini kazanarak, başkanlık için yeterli 270 delegeyi geçtiğini aktardı. Bu gelişmeyle birlikte Biden’ın delege sayısı 273’ye ulaştı. Uluslararası medyanın kendi projeksiyonlarına dayandırdığı haberler resmiyet kazanmış değil. Donald Trump, kampanyasının mahkemelere yapacağı itirazların sonuca etkisinin olup olmayacağı ise ilerleyen günlerde netleşecek.

Trump sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, başkanlık seçimlerinde kritik öneme sahip olan Philadelphia’da “büyük” bir basın toplantısı gerçekleştireceğini duyururken, yaptığı diğer bir paylaşımda ise “Bu seçimi farklı kazandım” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerde hile yapıldığına dair birtakım iddialarda bulundu. Her zamanki gibi Twitter hesabından bir dizi mesaj yayınlanan Trump, 3 Kasım’da saat 20.00’dan sonra yasadışı şekilde oy kabul edildiğini ve bunun Pennsylvania ve bıçak sırtı diğer eyaletlerde sonuçları kolayca değiştirebileceğini savundu. Trump ayrıca yüz binlerce oyun sayımda gözlem yapılmasına izin verilmediği gerekçesiyle illegal olduğunu iddia etti. ABD lideri, bu durumun da birçok eyalette seçim sonucunu değiştireceğini belirtti. Donald Trump, gözlemcilerin içeri girilmesine engel olunduğunu belirterek “O saatlerde içeride kötü şeyler oldu. Büyük değişiklikler oldu” yazdı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD Seçimlerini Joe Biden Kazandı