ABD’de Filistinli Öğrencilere Silahlı Saldırı

ABD'de Filistinli Öğrencilere Silahlı Saldırı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Vermont eyaletinde, Şükran Günü vesilesiyle Burlington şehrinde bulunan Filistin asıllı üç genç, silahlı bir saldırıya uğradı. Polis, saldırının nefret suçu olabileceğini belirtti. Burlington Polis Şefi Jon Murad, cumartesi gecesi meydana gelen saldırı sonrasında şüphelinin arandığını açıkladı. Murad, yaralılardan ikisinin durumunun stabil, diğerinin ise ciddi olduğunu ifade etti.

Polis, saldırıya uğrayan Filistin asıllı gençlerin hepsinin 20 yaşında olduğunu ve sokakta silahlı bir beyaz tarafından saldırıya uğradıklarını aktardı. Gençlerden ikisinin ABD vatandaşı olduğu, diğerinin ise ABD’de yasal olarak ikamet ettiği bildirildi. Murad, saldırı sırasında gençlerden ikisinin Filistin keffiyeh eşarbı taktığını belirtti.

Amerikan-Arap Ayrımcılıkla Mücadele Komitesi, saldırıya uğrayanların üniversite öğrencisi olduğunu ve saldırının, kurbanların Arap kökenli olmalarından kaynaklandığına inanmak için nedenler olduğunu ifade etti. AP haber ajansına göre FBI, olayın aktif olarak soruşturulduğunu duyurdu.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi ise, sorumluların yakalanması için bilgi sağlayanlara 10 bin dolar ödül teklif ettiğini açıkladı. Burlington Belediye Başkanı Miro Weinberger, olayla ilgili yaptığı açıklamada saldırının “ürpertici” olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Amerikan Yahudi Komitesi de sosyal medya üzerinden saldırıyı kınayarak, olayın olası bir nefret suçu olarak soruşturulması çağrısında bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD’de Filistinli Öğrencilere Silahlı Saldırı