ABD’nin New Orleans kentinde yeni yıl kutlamalarının yapıldığı alanda meydana gelen kanlı olay, şehri yasa boğdu. Yeni yılın ilk saatlerinde bir kamyonetin hızla kalabalığın arasına dalarak 10 kişinin ölümüne neden olduğu saldırı, Belediye Başkanı LaToya Cantrell tarafından “terör saldırısı” olarak tanımlandı.
Belediye Başkanı Cantrell, yaptığı açıklamada, “New Orleans şehri bir terör saldırısından etkilendi. Bu korkunç olayın tüm yönleriyle soruşturulduğundan emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
New Orleans Polis Departmanı Başkanı Anne Kirkpatrick ise saldırının kazara olmadığını vurguladı. Kirkpatrick, “Bourbon Caddesi’nde hızla araç süren kişi, bunu tamamen kasıtlı bir şekilde yaptı. Amacı mümkün olduğunca çok insanı ezmekti” dedi. Ayrıca, saldırının alkollü araç kullanımıyla ilişkili olmadığını belirten Kirkpatrick, “Bu durum çok daha karmaşık ve ciddi bir vaka” diye ekledi.
CBS News’in haberine göre, saldırgan kamyonetle kalabalığın üzerine sürdükten sonra araçtan inerek çevreye ateş açtı. Polisin saldırgana ateşle karşılık verdiği bildirildi.








