ABD’deki Üniversitelerde Gazze Protestoları: Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı

ABD'deki Üniversitelerde Gazze Protestoları: Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı

New York Üniversitesi (NYU) ve Yale Üniversitesi başta olmak üzere birçok ABD üniversitesinde öğrenciler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstererek üniversite yönetimlerinden İsrail ile ilişkili şirketlerle olan bağları kesmelerini talep etti. Polisin müdahalesi sonucu çoğu öğrenci gözaltına alındı.

ABD’de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı tepki gösteren öğrenci hareketleri giderek büyüyor. New York Üniversitesi (NYU) ve Yale Üniversitesi’nde yüzlerce öğrenci, Gazze’ye destek olmak amacıyla bir araya gelerek protesto düzenledi. Öğrenciler, üniversite yönetimlerinden İsrail ile bağlantılı askeri silah üreticileriyle ilişkilerini sonlandırmalarını talep etti.

New York’ta NYU öğrencileri, Manhattan’daki Gould Plaza önünde toplanarak, İsrail’in Gazze saldırılarına tepki gösterdi ve üniversite yönetiminden İsrail’in işgaline destek veren şirketlerle yatırım ilişkilerini kesmesini istedi. Yale Üniversitesi’nde ise öğrenciler, New Haven’deki kampüs yollarını trafiğe kapatarak benzer taleplerde bulundu.

Protestolar sırasında polis müdahalesi gerçekleşti ve çadır kampları kaldırılırken, NYU ve Yale’de toplamda 45’ten fazla öğrenci gözaltına alındı. Bu durum, üniversite yönetimlerinin polis çağrısı yapmasının ardından gerçekleşti.

Columbia Üniversitesi’nde başlayan ve diğer üniversitelere yayılan bu protestolar, ABD’deki akademik çevrelerde büyük yankı uyandırdı. Columbia Üniversitesi Rektörü Nemat Minouche Shafik, yüz yüze derslerin iptal edilerek online eğitime geçildiğini duyurdu.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD’deki Üniversitelerde Gazze Protestoları: Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı