ABD’den Beklenen F-16 Teklif Mektubu Türkiye’ye Ulaştı

ABD'den Beklenen F-16 Teklif Mektubu Türkiye'ye Ulaştı

Türkiye, ABD’den 40 yeni F-16 Blok-70 satın almak ve mevcut 79 F-16 uçağını modernize etmek için önemli bir adıma imza attı. Milli Savunma Bakanlığı, Amerikan yetkililerden gelen Taslak Teklif ve Kabul Mektuplarını aldı ve inceleme sürecine başladı.

Bu süreç, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın operasyonel ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla tasarlandı. Ayrıca, bu modernizasyon ve tedarik programı, uçakların yanı sıra mühimmat, malzeme ve teçhizatı da kapsıyor. İki taraf, incelemeler tamamlandıktan sonra ortak bir değerlendirme ve müzakere sürecine girecekler. Sonrasında, anlaşmanın detayları netleşecek ve toplam maliyet belirlenecek. Türkiye, üretim ve modernizasyon faaliyetlerinin ülke içinde yapılmasını teklif ettiğini belirtti.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in İngiltere ziyareti sırasında, Eurofighter uçakları konusunda da görüşmeler yapıldı. Almanya’nın bu konudaki olumlu yaklaşımı bekleniyor ve İngiltere ile üretici firma temsilcileriyle teknik görüşmeler devam ediyor.

Savunma sanayii ile ilgili diğer gelişmeler arasında, TÜBİTAK’ın liderliğinde, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri tarafından geliştirilen MALAMAN deniz mayınının başarılı bir şekilde test edildiği ve Deniz Kuvvetleri envanterine gireceği, böylece dışa bağımlılığın sona ereceği bildirildi. Ayrıca, ASFAT tarafından yürütülen Açık Deniz Karakol Gemileri Projesi kapsamında inşa edilen ilk gemi “TCG AKHİSAR”ın başarıyla suya indirildiği ve havuzlama sürecinin tamamlandığı kaydedildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD’den Beklenen F-16 Teklif Mektubu Türkiye’ye Ulaştı