ABD’den Rusya’ya Yaptırımlar

featured

ABD, Rusya’nın ABD başkanlık ‘seçimlerine müdahale etmesi’ gerekçesiyle Moskova’ya uygulanacak yeni yaptırımları duyurdu. 10 Rus diplomatın sınır dışı edilmesi kararlaştırıldı. Rusya bağlantılı 24 kurum ve kuruluş da ABD’nin yaptırım listesine eklendi.

Beyaz Saray ‘ 2020 ABD Başkanlık seçimlerine müdahale girişiminde bulundukları gerekçesiyle 32 kişi ve kuruluşa,  Rusya’nın Kırım’ı işgali nedeniyle 5 kişi ve 3 kuruluşa, Zararlı siber faaliyetleri sebebiyle 6 Rus teknoloji firmasına yaptırım uygulandı. ABD’deki diplomatik misyonlarda görevli 10 Rus istihbarat görevlisinin de sınır dışı edileceği’ açıklamasını yaptı.

Rusya bağlantılı olduğundan şüphelenilen bilgisayar korsanlarının, Aralık 2020’de “SolarWinds” adlı yazılıma ağ ve sistem altyapılarını yöneten bir yazılıma yerleştirdikleri kötü amaçlı kodlarla, aralarında ABD Hazine Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının bulunduğu çok sayıda federal kurumun bilgisayar sistemlerine sızdığı ortaya çıkmıştı. ABD yönetimi saldırıdan Rusya’yı sorumlu tutmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü yaptırım sonrası ‘Yaptırımlar iki ülkenin de çıkarlarına ters’  açıklamasını yaptı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD’den Rusya’ya Yaptırımlar