• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

ABD’li yetkiliden Libya’yı ‘Osmanlı Sınırlarına Döndürme Planı’

featured

Donald Trump’ın yardımcılarından Sebastian Gorka, Avrupalı bir diplomatla buluşmasında bir peçeteye çizdiği harita ile ülkeyi üçe bölmeyi teklif etti.

ABD’nin bir üst düzey yetkilisi, peçeteye çizdiği haritayla Libya’yı Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki üç ayrı bölgenin sınırları üzerinden bölmeyi önerdi.

BBC Türkçe’Nin İngiliz The Guardian gazetesine atıfla verdiği habere göre Donald Trump’ın yardımcılarından Sebastian Gorka, Avrupalı bir diplomatla buluşmasında bir peçeteye çizdiği harita ile ülkeyi üçe bölmeyi teklif etti.

Plana göre Trablus ve Tobruk denize kıyısı olan Trablusgarp ve Sirenayka adlı iki ayrı ülke olurken Çad sınırına yakın Fizan bölgesinde de ayrı bir devlet kurulması öngörülüyor.

Trump’ın Libya özel temsilcisi olmak için çabalayan Gorka, “radikal İslam karşıtı” görüşleriyle biliniyor.

Libya’da 2011 yılındaki ABD destekli müdahalenin ardından Muammer Kaddafi’nin devrilmesiyle artan çatışmalar hâlâ sürüyor.”Aşiretler Ülkesi” olarak bilinen ülkede, 1000’e yakın aşiretin çoğu birbiriyle çatışma halinde.

The Guardian’a konuşan uzmanlar ülkeyi üçe bölmenin bölgeler arasında bulunan petrol rezervleri nedeniyle sınır çatışmalarını körükleyeceği uyarısında bulunuyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD’li yetkiliden Libya’yı ‘Osmanlı Sınırlarına Döndürme Planı’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.