Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk hakkında çeşitli iftiralara kitaplarında yer veren Ermeni asıllı ekonomist ve akademisyen Daron Acemoğlu, Nobel Ödülü kazandıktan sonra Türkiye’de Fatih Altaylı’nın programına konuk oldu.
Geçmişte sosyal medya paylaşımlarıyla kendisini savunan Altaylı’ya konuşan Acemoğlu, “Atatürk, politik sistemi açmak yerine gücü merkezileştirmeye çalıştı. Atatürk gücü eline geçirmeden önce Osmanlı’da daha çoğulcu bir sistem vardı. Türkiye’nin problemi, sivil toplumun zayıflatılırken gücün tek elde toplanmasıdır.” sözleriyle Atatürk’ü yeniden hedef aldı.
Siyasi parti liderlerinden tepki
Daron Acemoğlu’nun Fatih Altaylı’daki skandal sözlerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi:


- Yazı Boyutunu Ayarla Okuma rahatlığı için seçin
- Küçük 100% Dev








